Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Bačka Topola spremna za gostovanje Vojvodine: Đakovac u 91. minutu ukrasio otvaranje TSC Arene

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 19:16

Domaćin pobedom (2:1) nad Ferencvarošem ulepšao premijeru novog sportskog kompleksa

Impresivno fudbalsko zdanje u Bačkoj Topoli danas je zvanično počelo sa radom, a premijeru modernog sportskog kompleksa ukrasila je utakmica TSC-a i Ferencvaroša. U svečanoj atmosferi, pred više od 3.000 gledalaca, superligaš i šampion Mađarske odmerili su snage i uzbudljivom fudbalskom predstavom ispisali prvu stranicu u novoj epohi kluba sa severa Srbije.

Susretom prijatelja koje veže više od veka saradnje upotpunjen je fudbalski praznik u Bačkoj Topoli, a dodatni povod za radost domaće publike, iako je rezultat bio u drugom planu, bila je pobeda TSC-a.

Izabrane vesti

Čast da ostane upisan u arhivi kao prvi igrač koji je postigao gol na novom stadionu pripala je Jugu Stanojevu, hitrom ofanzivcu superligaša koji je u 15. minutu kontru pretočio u vođstvo.

Minimalna prednost TSC-a bila je na snazi do 84. minuta kada je Večei sa bele tačke doneo izjednačenje, ali je pobedu domaćinu obezbedio Đakovac golom u sudijskoj nadoknadi.

Predsednik TSC-a Janoš Žemberi, na otvaranju stadiona istakao je zadovoljstvo novom stranicom klupske istorije.

"Sportski kompleks je još u izgradnji i kad bude završen biće ovo spektakularan sportsko-rekreativni centar. Teren koji je danas otvoren je deo akademije i želimo da unapredimo uslove u kojima ćemo raditi u kojima će stasavati nove generacije. Zahvalan sam državi Mađarskoj, Opštini Bačka Topola i Fudbalskom savezu Srbije koji su doprineli izgradnji ovog prelepog projekta", rekao je Žemberi.

Zvanična premijera, međutim biće održana krajem meseca.

"Još narednu utakmicu, protiv Napretka, igraćemo u Senti kada ćemo domaćinu predati ključeve od stadiona i preći na TSC Arenu. Premijera će biti protiv Vojvodine i očekujem pravi derbi i još jedan spektakl".

Susret su prisustvom uveličali i Ištvan Kovač i Tibor Njilaši, kapiteni dva kluba u utakmici odigranoj pre 40 godina kojima je ujedno pripala čast da početnim udarcem simbolično otvore stadion, a Žemberi se prisetio susreta pre četiri decenije kojem je prisustvovalo oko 6.000 gledalaca.

"Sećam se prethodne utakmice, ali joj nisam prisustvovao jer je bilo nemoguće doći do karte. Nadam se da deca koja su danas ovde neće morati da čekaju novi susret 40 godina, kao i da će uživati u brojnim uzbudljivim fudbalskim priredbama na ovom stadionu", rekao je prvi čovek TSC-a.

TSC - FERENCVAROŠ 2:1 (1:0)

/Stanojev 15, Đakovac 90+1 - Večei 84p/

Stadion: TSC Arena

Gledalaca: oko 3.500

Sudija: Novak Simović

TSC: Filipović, Stojković, Antonić Čalušić, Stanojev, Petrović, Tomanović, Boškaj, Banjac, Zec, Vukić. Igrali su još: Jorgić, Marsenić, Čakani, Varga, Svilar, Stoiljković, Đukanović, Santrač, Šušnjar, Milićević, Ratkov.

FERENCVAROŠ: Šeči, Nagi, Končej, Sami, Almeida, Kabraja, Somalia, Večši, Zjen, Tokmac, Cubra. Igrali su još: Mergl, Gera, Oroš, Vida, Maconeto, Artdaj.


tagovi

TSC Bačka TopolaFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara