©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Bahar bez komentara o Edmundu Adu: Želim da pričam samo o onima koji su bili na terenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 09:06

"Nije lako igrati protiv ekipe koja je isključivo orjentisana na odbranu svog gola, ali smo uspeli da pronađemo rešenja. Želeli smo da igramo igramo visokim intezitetom svih 90 minuta, ne samo 45", kaže Izarelac

Crvena zvezda je nastavila u istom ritmu i pritiv Spartaka iz Subotice, čiji je defanzivni bedem izdržao samo 20 minuta na stadionu Rajko Mitić, a onda se raspao na sitne delove kao i u slučaju prethodnih rivala koji su gostovali na najvećem srpskom stadionu.

Srpski šampion je konstantno držao ritam tokom većeg dela utakmice, pokušavao na svaki način da pronađe pukotine u protivničkoj odbrani, što nije bio lagan posao. Ipak, pobeda je bila ubedljiva, čime je nastavljen niz ubedljivih slavlja na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Barak Bahar je bio zadovoljan igrom svog tima, kao i ritmom koji je želeo da održi od početka do kraja meča.

"Pokušavali smo da pritiskamo čitavu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, pošto je odnos u prvom poluvremenu bio veoma dobar. Nije lako igrati protiv ekipe koja je isključivo orjentisana na odbranu svog gola, ali smo uspeli da pronađemo rešenja. Želeli smo da igramo igramo visokim intezitetom svih 90 minuta, ne samo 45", rekao je Barak Bahar posle meča sa Subotičanima.

Pohvalio je Barak Bahar igru Vladimira Lučića, kao i njegov stav prema utakmici, uz nadu da će mladi fudbaler nastaviti tako da igra i u nastavku sezone. Nije želeo previše da ga poredi sa Aleksandrom Kataijem, na koga je mladi fudbaler sa svojim majstorijama zaličio tokom sinoćne utakmice.

"Katai zaslužuje sav respekt, ali Lučić je igrao veoma dobro kako sa loptom, tako i bez nje. Imao je izuzetan odnos prema igri, izuzetno je pritiskao, mora tako da nastavi".

Crvena zvezda protiv timova u Mozzart Bet Superligi igra prilično visoko, sa bočnim igračima koji su stalno na protivničkoj polovini. Jedna od ideja, kod povratka Miloša Degeneka na Marakanu, bila je da upravo reprezentativac Australije u mečevima Lige šampiona zaigra na bekovskom mestu.

"Razmišljamo o svim situacijama, ali trenutno želimo da igramo u dobrom ritmu, da svi igrači budu spremni i zdravi. Ima dovoljno vremena do prve utakmice".

Edmund Ado je bio velika želja Crvene zvezde od sezone 2021/2022, kada je delovao prilično dominantno u mečevima sa srpskom šampionom i Dinamom iz Zagreba u kvalifikacijama, a potom i u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Real Madrida, gde je naspram sebe imao Luku Modrića i Tonija Krosa. Ipak, kod Bahara nije u prvom planu, a protiv Spartaka ga nije bilo ni u protokolu.

"Ne želim da pričam o igračima koji ne igraju, već samo o onima koji su igrali na poslednjoj utakmici ili ulazili sa klupe. Za mene je to važno", zaključio je Bahar.


tagovi

Barak BaharEdmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara