Barak Bahar (Star Sport)
Barak Bahar (Star Sport)

Bahar: Filozofija nam je da pobedimo svakoga, zadržimo koncentraciju i korigujemo odbranu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 18:31

Šef stručnog štaba Crvene zvezde o fudbalskom aspektu sutrašnjeg meča sa Red Bul Lajpcigom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Lajpciga)

Pred 3. kolo grupne faze Lige šampiona, dileme nema – Lajpcig će sutra od 21.00 biti veliki favorit protiv Crvene zvezde koja jposle poraza na Etihadu od Mančester Sitija (3:1) i remija sa Jang Bojsom u Beogradu (2:2), još vreba prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju evropske elite.

Izabrane vesti

Četvrti put u minulih šest godina Crvena zvezda gostuje u Nemačkoj. Te 2017. godine srušila je Keln golom Ričmonda Boaćija, ali prethodna dva putešestvija u Minhen i Zinshajm bila su pogubna za crveno-bele koji su 2019. gubili od Bajerna (3:0), a naredne jeseni od Hofenhajma (2:0).

Ali bez obzira na tradiciju koja joj ni na koji način nije naklonjena, na činjenicu da ekipa Baraka Bahara dozvoljava rivalima, kako na evropskoj, tako i na domaćoj sceni veliki broj golova, kao i na neuporedive kvalitativne razlike u igračkom kadru dva tima, šampion Srbije čija je ekspedicija danas doputovala u kišnu Saksoniju, nije došao na Red Bul arenu sa belom zastavom.

Konferenciju za medije Barak Bahar je počeo potresnim rečima o ratnom stanju u njegovom Izraelu, da bi nakon toga odgovarao i na pitanja koja se striktno tiču fudbala.

"Moram da se preorjentišem i da se fokusiram na fudbal, na trening i na sutrašnju utakmicu. Obećavam svim navijačima da ćemo biti spremni. Znamo da smo primili mnogo golova u poslednjim mečevima, ali ako se osvrnemo na poslednju utakmicu, primili smo dva gola iz jednog udaraca protivnika. Gotovo 80 minuta smo igrali jako dobro i u drugim okolnostima bilo bi 5:0 ili 6:0. Naravno da sutra želimo da pokažemo napredak. Moramo da podignemo nivo u odbrani iako je protiv nas vrlo snažan protivnik", rekao je trener Zvezde.

Dotakao se Bahar dosadašnjeg učinka u Ligi šampiona, detalja koji su bili dobri, ali i onih koje tim mora da promeni.

"Jeste Zvezda igrala dobro i prethodne dve utakmice Lige šampiona, ali činjenica da smo primali lake golove početkom drugog dela. Ono što bih želeo da zadržimo jeste dobra koncentracija u otvaranju utakmica. Pokušaćemo da igramo našu igru. Naša filozofija je da pokušamo da pobedimo u svakom meču i da uvek posedujemo veru u sebe. Sutra ćemo znati ko igra, ali čitav tim je zdrav. Spremni smo za sutra."

Za kraj, o mladim snagama, raspucanom Jovanu Mijatoviću i desnom beku Kosti Nedeljkoviću.

"Oni su deo našeg tima, značajno su napredovali u igri i spremni su da igraju za prvi tim. Biče se nama sutra. Zadovoljni smo onim ešto pružaju."


tagovi

Red Bul LajpcigFK Crvena zvezdaBarak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara