Barak Bahar (©Starsport)
Barak Bahar (©Starsport)

Bahar o Mijailovićevoj ulozi: Možda se bolje snalazi kao “šestica”, ali igraće tamo gde je potrebno - bočno ili kao štoper

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 17:42

Izraelac najavio nove rotacije...

Požar nije jak kao posle remija sa TSC-om, ali nije ni ugašen. Lokalizovan je, pozicija Baraka Bahara nije se pogoršala. A, kakva će biti kada dođe zima i usledi nova runda razgovora sa klupskim rukovodstvom ponajviše će zavisiti od rezultata Crvene zvezde u Mozzart Bet Superligi, kao i ishoda duela sa Jang Bojsom u Bernu.

Preko dve sedmice ostalo je do odlučujuće evropske bitke crveno-belih, do tada ih očekuju dve utakmice u domaćem prvenstvu u kojima bi pobedama kupio mir i potencijalno mogao da smanji zaostatak za Partizanom, no hoće li to će zavisiti i od lidera. Prvu će odigrati sutra protiv Železničara (18.00) pred repfrezentativnu pauzu, a Barak Bahar najavio je nove rokade.

Izabrane vesti

Opet će biti rotacija u sastavu, delimično će biti uslovljene i povredama.

“Svaka naredna utakmica je prilika da se ekipa izdigne, povrati samopouzdanje, kao i da postiže više golova, bude konkretnija i bolja na terenu. Pritisak je naravno prisutan uoči svake utakmice Crvene zvezde”, rekao je Barak Bahar i nastavio: 

“Crvena zvezda ima utakmice na svaka tri dana, ali ne sme da nam bude izgovor činjenica da često igramo. Imamo veliki broj igrača, kvalitetan roster. Moraćemo malo da rotiramo i uoči ove utakmice. Želimo da odemo na pauzu sa dobrom atmosferom i rezultatom”.

Izraelac je isprva koristio Srđana Mijailovića kao štopera, iako je kroz gotovo čitavu karijeru bio “šestica”. Potom ga je prešaltao na prirodnu poziciju, da bi ga u poslednje vreme koristio kao desnog spoljnjeg. 

Nije previše dobio tim eksprerimentom protiv Red Bul Lajpciga, jasno mu je bilo i pre poluvremena. Odmah po početku drugog dela zamenio ga je - na takvu odluku moguće da je uticalo i to što je imao žuti karton - i u igru uveo mladog Kostu Nedeljkovića. Ali, i dalje planira Srđana Mijailovića da koristi na spoljnim pozicijama. 

“Srđan Mijailović je timski igrač, on je neko ko daje sve za ekipu. Pruža maksimum na svakoj utakmici. Možda se bolje snalazi na poziciji šestice, međutim igra tamo gde je timu potrebno, pa makar to bilo sa leve ili desne bočne strane, ali i kao štoper”. 

Lois Openda i Srđan Mijailović (©Starsport)Lois Openda i Srđan Mijailović (©Starsport)

Za utakmicu sa Železničarom neće imati na raspolaganju Uroša Spajića. Otpao je zbog povrede. 

“Spajić neće biti u konkurenciji za utakmicu, s obzirom da ima manji problem sa kolenom. Ne želimo da rizikujemo ozbiljniju povredu. Svi ostali su zdravi. Imamo veliki roster igrača, odlučićemo ko će biti na terenu u okviru prireme za utakmicu. Očekuje nas još jedan trening do sutrašnjeg meča”. 

Govorio je Barak Bahar i o igri njegovog tima u proteklom periodu i utakmici sa Nemcima u Beogradu. 

“Teško je u Ligi šampiona odigrati više od 45 minuta na sjajnom nivou. Protiv Red Bul Lajpciga nam je malo nedostajalo da izjednačimo rezultat. U domaćem šampionatu tokom čitavog meča imamo kontrolu, a verujemo da ćemo i sutra imati inicijativu, biti efikasniji i sačuvati naš gol”. 

Krucijalni duel sa Jang Bojsom za produžetak Zvezdine evropske odiseje stavljen je na čekanje. 

“Biće vremena da govorimo o utakmici protiv Jang Bojsa. Pre toga nas očekuju dve važne utakmice u nacionalnom prvenstvu. Prva je na programu sutra, dok je naredna posle reprezentativne pauze. Kada obe prođu, moći ćemo da razgovorato o utakmici Lige šampiona”, završio je Barak Bahar.



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara