©Starsport
©Starsport

Bahar: Promenili smo razmišljanje i taktiku tokom reprezentativne pauze

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 18:51

Izraelac istakao da očekuje drugačiju Zvezdu u prestojećim izazovima

Posle žreba Lige šampiona u Monaku bilo je jasno da Crvenu zvezdu i Jang Bojs očekuju direktni okršaji za treće mesto i proleće na međunarodnoj sceni kroz Ligu Evrope. Prvi duel u Beogradu predstavljao je priliku da šampion Srbije napravi važan korak, ali je remi na domaćem terenu ostavio sve karte na stolu pred sutrašnji susret u Bernu.

Da bi napravili potreban korak ka trećem mestu crveno-beli moraju da savladaju šampiona Švajcarske, a svestan da njegov tim nema prostora za grešku je i Barak Bahar koji je na konferenciji pred utakmicu izneo očekivanja.

Izabrane vesti

"Svi znaju da nas sutra očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Borićemo se, ovo je bitna utakmica i za nas i za njih, ali su oni domaćini i to im je prednost. Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije", kazao je Bahar i osvrnuo se na prvi duel okončan rezultatom 2:2:

"Bila je to 'luda' utakmica. Počeli smo dobro, ali smo loše ušli u drugo poluvreme i bili kažnjeni. Poslednjih pola sata su bili možda i naših najboljih, računajući prethodne utakmice. Nedostajalo nam je samo još nekoliko minuta da postignemo gol. Ipak, svaka utakmica u Ligi šampiona je drugačija".

Izraelski strateg ja potom otkrio kakva je kadrovska situacija.

"Olajinka je bolje, odradio je prethodni trening, videćemo da li će biti starter. Rodić je juče trenirao i dobro se oseća. U toku reprezentativne pauze smo promenili razmišljanje i taktiku. Cilj je da igrači budu agresivniji i da stvaraju veći pritisak. Najbitnije u ovom trenutku je da pobeđujemo. Ndiaje veoma naporno radi za ekipu. Protiv Jang Bojsa je bio strelac, verujem da će njegova realizacija biti bolje kako vreme bude odmicalo".

Najavio je Bahar potom drugačije lice Crvene zvezde.

"U toku reprezentativne pauze smo promenili taktiku, pa je prva ideja da budemo više agresivni uz dodatni presing. Što se tiče prethodne utakmice, drugo poluvreme je bilo nešto lošije, ali mi je bitno da su igrači sa klupe ušli sa stavom i pravim mentalitetom, te da su doprineli igri, kao i starteri", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.



tagovi

FK Crvena zvezdaJang BojsLiga šampionaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara