Barak Bahar (©MN Press)
Barak Bahar (©MN Press)

Bahar se neće prilagođavati, izvešće najbolje što ima: Ivanića i Kataija muče povrede, Mitrovićeve oscilacije tipične za mlade

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.08.23. | 13:02

“Svi igrači imaju uspone i padove u toku igre. Ono što vidim kod Stefana Mitrovića je veliko zalaganje, bori se i trudi”, zadovoljan je Zvezdin trener kako se ofanzivac razvija

Treneri će uvek naći zamerke, ali u igri Crvene zvezde lako uočljivih nije bilo previše u uvodnim utakmicama Mozzart bet Superlige. Dve pobede na stadionu “Rajko Mitić”, devet golova i prvo mesto. Na red je došlo i prvo gostovanje – lučanskoj Mladost (petak, 18.55), i to dan ranije no što je bilo prvobitno planirano, jer su zbog Sabora u Guči svi kapaciteti popunjeni.

Crvena zvezda će prvi put sa Barakom Baharom igrati na strani, međutim, to apsolutno ne utiče na planove izraelskog stručnjaka. Neće se prilagođavati protivniku, zahtevaće od igrača identične stvari kao u Beogradu: da vrše presing, konstantno pritiskaju protivnika i ne spuštaju tempo. I izvešće najbolje što ima.

Izabrane vesti

“Znamo da će biti teška utakmica, pre svega zbog toga što prvi put igramo na strani u ovoj sezoni. Takođe i zbog toga što igramo protiv tima koji ima četiri boda iz dve utakmice. U prvoj od te dve su igrali sa deset igrača i nisu izgubili, tako da će biti teško, ali želimo da ponovo odigramo kvalitetno i zadržimo momentum, da nastavimo uspešan niz”, rekao je Barak Bahar pred meč sa lučanskom Mladošću.

Kao i u prethodnoj utakmici sa Napretkom, izraelski strateg neće moći da se osloni na Mirka Ivanića i duže odstutnog Aleksandra Kataija. Svi ostali su u kombinaciji za sastav.

“Za sada samo Ivanić, trebalo bi da se vrati za narednu utakmicu. Što se tiče Kataija, neće biti ni Aleksandra Kataija, koji će krenuti sa laganim treninzima. Uskoro bi trebalo da počne da radi sa ekipom”.

Referisao je zdravstveno stanje Barak Bahar i analizirao rivala.

“Znamo da su dobar tim, imaju spoj iskusnih i mladih igrača, koji su talentovani. Priprema utakmice će biti ista kao i kada igramo ovde, neće se razlikovati. Pokušaću da adaptiram ekipu na rivala”, poručio je Izraelac i dao potvrdan odgovor na pitanje da li je ispratio prethodne duele Mladosti:

“Naravno da sam pogledao njihove prethodne utakmice, jer moram da se upoznam sa rivalom, moram da učim o portivnicima. Moj stručni štab mora da se upozna sa klubovima, sa ligom… Spremni smo i uvek ćemo gledati utakmice rivala, naročito onih sa kojima narednim igramo”.

Za prvi meč na strani neće se prilagođavati suparniku, na teren će poslati najbolje što ima.

“Za nas nije bitno kakvu kombinaciju igrača oni imaju, neću spram toga praviti tim, počeću sa našim najboljim igračima. Tako će uvek i biti slučaj, želim da iskoristim ovu utakmicu da unapredim igru tima”.

Stefan Mitrović je oscilirao u prve dve utakmice, imao je dobrih i lošijih perioda, no to ne brine Baraka Bahara. Takve stvari tipične su za mlade igrače.

“Svi igrači imaju uspone i padove u toku igre. Ono što vidim kod Stefana Mitrovića je veliko zalaganje, bori se i trudi. Sa tim sam zadovoljan, kao i onime što dobijam od njega, a vremenom očekujem da napreduje. Kako on, tako i ostali igrači”.

Sinoć je Makabi iz Haife trijumfovao u Bratislavi protiv Slovana, golman Milan Borjan imao je nekoliko izvrsnih intervencija, ali je Frenzi Pjero opet uspeo da mu zatrese mrežu. Pobeda bivšeg kluba raduje izraelskog stratega, ali utakmicu nije gledao, naknadno se informisao o svemu.

“Zapravo, nisma gledao utakmicu, jer je moja žena došla iz Izraela da me poseti, tako da sam sa njom išao u restoran. Ali, dosta ljudi mi je poslalo poruke, video sam da su dobili i srećan sam zbog toga. Takođe, video sam da je Borjan imao dosta odbrana protiv Makabi Haife”, završio je Barak Bahar.


tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezdaMladost LučaniMozzart Bet SuperligaMirko IvanićAleksandar KataiStefan Mitrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara