©Starsport
©Starsport

Bahar: Želimo da u dobroj formi dočekamo derbi, ali ne razmišljamo o Sitiju i Partizanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 18:04

Strateg Crvene zvezde motivisan pred nove izazove

Susret Crvene zvezde i Mladosti u okviru 18. kola Mozzart Bet Superlige predstavljaće utakmicu jedina dva neporažena kluba u prethodna četiri kola. Buđenje Lučanaca oslikano kroz tri pobede i remi potvrda je da je pred crveno-belima neugodan zadatak, ali četa Baraka Bahara novi prvenstveni izazov dočekuje u seriji vrlo dobrih rezultata (među kojima je poslednji pobeda nad Radničkim iz Niša 5:0 u Kupšu Srbije) i motivisana da nastavi poteru za Partizanom.

Izabrane vesti

"Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno je čda nismo primili pogodak protiv Radničkog, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Iza nas je period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču", rekao je Bahar i dodao:

"Nadam se da ćemo golgeterski nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim utakmicama. Postigli smo lepe golove na prethodnom susretu, a najbitnije je da stvaramo i realizujemo šanse".

Mladost dolazi na Marakanu bez najboljeg strelca - Patrika Frajdeja.

"Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti. Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing".

Jedan od igrača koji je izazvao pozitivne komentare je Aleksandar Katai. Sjajni ofanzivac podsetio je na najbolje dane u crveno-belim redovima i zaslužio komplimente.

"Katai je odigrao odličnu utakmicu i postigao vrlo lep pogodak. U situaciji kada je zatresao mrežu, izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je samo pokazatelj da vredno radi, sprema se i može mnogo da pomogne našem timu".

Današnji trening otkloniće poslednje dileme kadajeu pitanju kadrovska situacija.

"U ovom trenutku znam da su svi osim Mirka Ivanića spremni za duel, ali ćemo proceniti ko je odmoran i svež za sutrašnji meč".

Crveno-beli će u subotu imati priliku da obore rekord Real Madrida i zabeleže 122. utakmicu bez poraza na stadionu “Rajko Mitić” u prvenstvenim duelima.

"Razmišljamo u pravcu pobede na sutrašnjoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu".

Posle susreta sa Lučancima, Zvezdu očekuje poslednji evropski izazov protiv Sitija, ali i niz prvenstvenih utakmica među kojima i večiti derbi u Humskoj.

"Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom", rekao je Bahar.



tagovi

FK Crvena zvezdaBarak BaharMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara