©Starsport
©Starsport

Baharov zahtev - kraća pauza: Zvezda zbog Lige šampiona odmara samo dve nedelje

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 17:52

Izraelac iskazao želju da što pre upozna igrački kadar

Pasoš u džepu i overena viza za Ligu šampiona u njemu predstavljali su ozvaničenje primnarnog ovosezonskog cilja u Ljutice Bogdana. Povratak Crvene zvezde u fudbalsku elitu Starog kontinenta nametnuo je ozbiljne i konkretne korake u narednim mesecima, a glavni iz perspektive rukovodstva bio je izbor trenera za izazove koji predstoje. Odluka da poverenje ukažu Baraku Baharu ukazao je na to da su crveno-beli svesni potrebe da probude tim ušuškan uspesima na domaćoj sceni, gde su u aktuelnom momentu bez realne konkurencije, te će prvi zadatak sa kojim će se susretsi izraelski strateg biti reorganizacija igračkog kadra kako bi šampion Srbije postao konkurentan timovima iz Lige šampiona.

Svestan visokih zahteva u sredini u kojoj se očekuje da od leta nastavi trenersku karijeru, aktuelni šef stručnog štaba Makabija iz Haife već je postavio uslov da crveno-beli redukuju plan priprema, odnosno da se okupe nešto ranije nego što je bio primarni plan.

Izabrane vesti

Iako je zamisao u Ljutice Bogdana da okupljanje bude održano 20. juna, pauza za igrače šestostrukog uzastopnog šampiona Superlige trajaće deset dana kraće. Naime, prema saznanijima Moztzart Sporta Baharov zahtev je da se igrači u trenažni proces vrate 10. juna, odnosno deset dana pre planiranog okupljanja. Cilj Izraelca je da što pre stekne uvid u raspoložive snage i upozna se sa igračima kako bi na vreme napravio neophodnu reorganizaciju, ali i implementirao taktičke zamisli, te će se, ukoliko bude primenjen njegov plan, crveno-beli obavezama u Ljutice Bogdana vratiti samo dve nedelje posle 37. kola Mozzart Bet Superlige i duela sa Novim Pazarom na domaćem terenu.

Izuzev ranijeg okupljanja i deset dana rada u Beogradu, ostatak plana priprema očekuje se da bude nepromenjen te će se Crvena zvezda na početku jula preseliti na Zlatibor. Zamisao crveno-belih je da do zvaničnih izazova kroz duele sa rivalima na nivou onih koji ih očekuju u Ligi šampiona uspostavi željeni ritam, ali i stekne realni uvid, pa je za 16. jul planirana prijateljska utakmica sa Olimpijakosom, dok se u avgustu očekuje novi susret sa Zenitom.

Uz susrete sa ruskim i grčkim klubovima, crveno-beli će odigrati prijateljske utakmice sa makar još dva kvalitetna rivala, a do septembarskih izazova u Ligi šampiona Bahar će imati priliku da mozaik upotpuni kroz duele u domaćem prvenstvu koje će početi u julu.

Do odlaska na domor međutim, igrače Crvene zvezde očekuje još četiri prvenstvena duela, ali i izazovi u Kupu Srbije. U okviru četvrtfinala masovnijeg domaćeg takmičenja šampion Srbije će sutra gostovati Napretku, a ukoliko stigne do finala, do kraja meseca odigraće sedam zvaničnih susreta.



tagovi

FK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara