©Reuters
©Reuters

Bajčetić zaradio pohvale protiv Liona, Liverpul poklekao pred raspoloženim Lakazetom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 19:12

Srbin ostavio dobar utisak tokom 45 minuta provedenih na terenu, francuski klub u nastavku stigao do pobede (3:1)

Duelom u okviru Dubai super kupa Liverpul i Lion vratili su se u pun trenažni ritam posle pauze usled Svetskog prvenstva u Kataru. Susret odigran na Bliskom istoku stratezi oba tima iskoristili su da na delu vide većinu raspoloživih snaga, a bolji utisak ostavio je lion koji je u drugom delu igre iskoristio ulazak rezervista Liverpula i upisao pobedu 3:1.

Iako je premijerligaš poveo već u prvom minutu golom Fabija Karvalja, a u 14. je mogao i da udvostruči prednost, promešeni jedanaesterac Mohameda Salaha ostavio je Lion u životu. Nenaplaćena inicijativa u 44. minutu kažnjena je golom Lakazeta u 41. minutu, a Klopovu odluku da u nastavku zameni čitav tim francuski klub iskoristio je da preko Bredlija Barkole režira preokret u 65. minutu i potom, u 82, drugim golom Lakazeta overi pobedu.

Izabrane vesti

Iako je njegov tim poražen na početku niza kontrolnigh duela, Klop ima dovoljno povoda za zadovoljstvo, a na vrhu liste je bez dileme povratak Žoela Matipa štopera koji bi trebalo da posle višemesečne pauze zaoštri konkurenciju na deficitarnoj poziciji.

Takođe, pozitivan segment prve zimske provere je i izdanje Stefana Bajčetića, veznog fudbalera srpskih korena. Talentovani defanzivni vezista pobrao je pozitivne kritike na račun izdanja u prvom poluvremenu te je u medijima iz Liverpula zaradio pozitivnu ocenu. Bajčetićevo izdanje ocenjeno je vrlo dobrim. Srbin rođen u španiji okaraktereisan je kao jedan od najprimetnijih u prvoj polovini susreta uz konstataciju da je iskoristio izostanak Fabinja na pravi način.

Uz poraz, senku na suret iz perspektive Liverpula bacila je povreda Lejtona Stjuarta, talentovanog napadača koji je šansu dobio u 62. minutu umesto Firmina, ali je posle samo 12 minuta prinudno zamenjen.



tagovi

LiverpulOlimpik LionAleksandr LakazetStefan Bajčetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara