Kalum Hadson Odoi (©Reuters)
Kalum Hadson Odoi (©Reuters)

Bajern aktivira bombu: Čelsi popustio, stiže Kalum Hadson Odoi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.20. | 19:58

Mladi krilni napadač do kraja vikenda postaje član nemačkog šampiona

Bajern Minhen je uspeo, Bajern Minhen je slomio Čelsi, Bajern Minhen dovodi Kaluma Hadson Odojija!

Više od godinu i po dana trajala je nesvakidašnja drama oko supertalentovanog engleskog reprezentativca i njegovog transfera u redove nemačkog i evropskog šampiona, a posle svega Bajern je konačno pronašao način da se dokopa toliko željenog potpisa! Nemački Skaj javlja, a dobro obavešteni nemački novinar Kristijan Falk delimično je potvrdio - Bajern i Čelsi postigli su usmeni dogovor za transfer Hadson Odojija i to po sledećoj formuli - pozajmica uz obaveza otkup na leto 2021. godine!

Izabrane vesti

Kristijan Falk je ovu tvrdnju indirektno potvrdio, a naglasio je da su razgovori dva kluba ušli u presudnu fazu i da samo detalji dele mladog krilnog napadača od dolaska u Minhen. Ovi "detalji" odnose se na finansijski deo dogovora, u smislu obeštećenja. Naime, Čelsi bi na ime otkupa trebalo da inkasira minimum 40.000.000 evra, mada se stidljivo pominje da bi ta suma mogla da bude i veća, ali to je nešto na čemu će se u narednim satima razgovarati kako bi se transfer završio već u subotu ili najkasnije nedelju.

Podsetimo, prošle sedmice ponovo je na Stamford Bridžu nastala velika frka zbog Hadson Odojija i njegovog nezadovoljstva statusom u timu. Logično, s obzirom da je odigrao samo 54 minuta u dva premijerligaška meča, mada i svih 180 minuta u Liga kupu, ali on traži više. A više će teško dobiti, pogotovo kada nije imao veći prostor u engleskom šampionatu u momenatu kada je Kristijan Pulišić i dalje u fazi oporavka od povrede zadnje lože. U Čelsiju se čeka i debi nastup Hakima Zijeha, Mejson Maunt je takođe igrao dosta na krilu, plus Kai Haverc, tako da je konkurencija prevelika za njega da bi se probio. Iako je, navode ostrvski mediji, uradio sve kako bi impresionirao Lamparda. U pauzi između dve sezone nije uopšte odmarao, već je zaposlio ličnog trenera i iznajmio ceo jedan fudbalski teren samo za sebe kako bi stalno radio na ličnom napretku.

Podsetimo, Čelsi je prošle godine jedva zaustavio Kalumov odlazak sa Stamford Bridža. Tada ga je Čelsi namamio ugovorom vrednim 200.000 evra iliti 10.000.000 evra godišnje, ali ni to nije dovoljno jer Hadson Odoi želi da igra i stiče iskustvo. Bajern je to iskoristio i evo, uskoro će dobiti veliko pojačanje na krilu. 

Samo ostaje da vidimo finansijske detalje posla...



tagovi

Kalum Hadson OdoiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara