Robert Levandovski (Reuters)
Robert Levandovski (Reuters)

Bajern baš morao da stisne jer je Keln odbijao da umre (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 19:47

Levandovski i Gnabri sprečili kiks Bavaraca

Dočekao je Bajern meč sa Kelnom kao apsolutni favorit i možda pomislio da je dovoljno samo da se pojavi na terenu i da rival digne belu zastavicu. Ali Nagelsmanov tim je na kraju morao debelo da se pomuči protiv žilavih Jarčeva.

Konačnih 3:2 u Minhenu za šampiona na najbolji način oslikavaju odnos snaga na terenu. Bajern je zaslužio taman ovu tesnu pobedu. Gostima je malo falilo da naprave iznenađenje...

Izabrane vesti

Očigledno je da se Bajernovi igrači još privikavaju na novog terera i njegov sistem. Remi protiv Menhengladbaha na startu je to nagovestio, današnji meč sa Kelnom samo potvrdio.

Bačenih skoro 50 minuta protiv Kelna nisu u Bajernovom stilu. Gosti su prilično lako odoleli bavarskom favoritu u prvom poluvremenu. Jeste Bajern imao posed lopte i više napadao, ali to se i očekuje. Jedinu pravu šansu za 45 minuta je imao štoper Zule čiji snažan šut je jedva ukrotio golman Horn. Doduše, ni Nojer na drugoj strani nije imao posla.

Nagelsman je reagovao na poluvremenu i umesto Kuasija i Sanea ubacio decu kluba Stanišića i Musijalu. I već posle 120 sekundi na terenu se supertalentovani Musijala našao u šansi. A nekoliko minuta kasnije je projurio po levom krilu, došao na peterac i namestio zicer Robertu Levandovskom koji takve poklone ne propušta. Bila mu je to 12. uzastopna bundesligaška utakmica na kojoj se upisao u strelce.

Nepunih deset minuta kasnije, Bajern je došao do 2:0. Levandovski je povukao kontru, Miler prošao i bacio u peterac gde je Gnabri bio na pravom mestu. Malo ko je mogao da očekuje bilo kakvu rezultatsku dramu posle toga...

Ali Entoni Modest je samo minut kasnije smanjio golom glavom na centaršut Hektora da bi još veći šok za Bavarce usledio dva minuta kasnije. Mark Ut je pobegao Bajernovoj odbrani koja je pogrešila sa ofsajd zamkom i sa peterca matirao Nojera.

Ludo drugo poluvreme je epilog dobila u 71. minutu. Gnabri je strašnim šutem iskosa probušio golmana Horna i doneo pobedu Bajernu. Potom je Levandovski pogodio prečku ali Keln više nije imao sange da se vrati. Nagelsman je ostavrio prvu pobedu na klupi Bajerna ali će verovatno imati mnogo toga da kaže svojim igračima. Bolje sada nego u finišu sezone...

BUNDESLIGA – 2. KOLO

Petak

Lajpcig - Štutgart 4:0 (1:0)

/Soboslaj 38, 52, Frosberg 46, Silva 65/

Subota

Bohum - Majnc 2:0 (1:0)

/Holtman 21, Polter 56/

Ajntraht - Augzburg 0:0

Frajburg - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/Grifo 6, Salai 53 - Belingem 59/

Grojter Firt - Arminija Bilefeld 1:1 (0:1)

/Hrgota 50 - Klos 45/

Herta - Volfsburg 1:2 (0:0)

/Lukebakio 60 - Baku 74, Nmeča 88/

Bajer Leverkuzen - Borusija Menhnegladbah 4:0 (2:0)

/Zomer 3ag, Šik 8, Dijabi 55, Amiri 88/

Nedelja

Hofenhajm - Union Berlin 2:2 (2:1)

/Akpoguma 14, Brun Larsen 30 - Giselman 10, Avoniđi 47/

Bajern - Keln 3:2 (0:0)

/Levandovski 50, Gnabri 59, 71 - Modest 60, Ut 62/



tagovi

Robert LevandovskiSerž GnabriDžamal Musijala

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara