(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern dobio strašan motiv pred Klasiker - RB Lajpcig izbio na prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 17:29

Novi poraz Menhengladbaha...

Mali je Švarcvald za moćni Lajpcig! Četa Julijana Nagelsmana protutnjala je Frajburgom, upisala šestu pobedu u nizu i uoči Der Klaskera nabila veliki pritisak minhenskom Bajernu. Bikovi su konačno uspeli da skinu s trona aktuelnog šampiona i mada imaju samo bod više - i mada će se Bavarci vratiti na čelo ukoliko dobiju Dortmund - ova situacija za njih će sigurno predstavljati ogroman podstrek u finišu prvenstva. Pritom, valja podsetiti da Lajpcig početkom idućeg meseca dočekuje Bajern i u direktnom okršaju ima priliku da sruši imperiju.

Frajburg je poznat kao autsajder koji ume da "ugrize" favorita. Često su podno Švarcalda padali veliki timovi, međutim danas momci Kristijana Štrajha nisu imali ni promil šanse. Silno motivisani mogućnošću da preuzmu prvo mesto fudbaleri Lajpciga odigrali su gotovo besprekorno. Puno im je značio pogodak Kristofera Enkunkua u smiraj prvog dela (41. minut), a posle toga u nastavku sve je išlo kao po loju.

Izabrane vesti

Probuđeni Aleksander Serlot pogodio je za 0:2 u 64. minutu, da bi nešto kasnije pripremio pogodak rezervisti Emilu Forsbergu, čime je stavljena tačka na ovaj duel.

Za 90 minuta igre Frajburg je uputio jedan jedini udarac ka golu rivala. S druge strane Florijan Miler kao na strelištu. Zujalo je sa svih strana. Smo udaraca u okvir gola gosti su uputili okruglo deset.

Težak poraz, šesti na poslednjih sedam utakmica, doživela je Borusija iz Menhengladbaha. Otkako je saopšteno da Marko Roze odlazi u Dortmund Ždrepci su u slobodnom padu koji niko ne može da zaustavi. Sada je potpuno jasno da je odluka da se tako važna informacija plasira u toku sezone bila potpuno pogrešna.

Ne samo da Gladbah iduće godine neće videti Ligu šampiona, nego će teško i do Lige Evrope ukoliko se nešto pod hitno ne promeni. Možda čak i trener? Jer očito da je Roze izgubio svaki kredibilitet.

Tri boda Leverkuzenu doneo je gol Patrika Šika u 77. minutu. Prethodno je Musa Dijabi odradio veliki posao...

Volfzburg je primio prve golove posle skoro puna dva meseca i doživeo poraz. Hofenhajm je pružio jednu od najboljiih partija ove sezone i slavio sa 2:1, pogocima Kristofa Baumgartnera i Andreja Kramarića. Vut Veghorst bio je strelac za goste, što je 15. pogodak holandskog napadača ove sezone. Veghorst je tako postao prvi igrač u istoriji Vukova kome je pošlo za rukom da u tri vezane sezone Bundeslige ima učinak od 15+ pogodaka.

Na kraju, veoma važne bodove upisala je Herta u borbi za opstanak. Gol za 2:1 postigao je Dodi Lukebakio u 89. minutu sa bele tačke. Nemanja Radonjić posle slabe partije u prošlom kolu nije bio ni na klupi...

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak

Šalke - Majnc 0:0

Subota

Ajntraht - Štutgart 1:1 (0:0)

/Kostić 69 - Kalajdžić 68/

Frajburg - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Enkunku 41, Serlot 64, Forsberg 79/

Herta - Augzburg 2:1 (0:1)

/Pjontek 62, Lukebakio 89pen - Beneš 2/

Hofenhajm - Volfzburg 2:1 (2:1)

/Baumgartner 8, Kramarić 41 - Veghorst 23/

Menhengladbah - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Šik 77/

18.30: (1,70) Bajern (4,10) Dortmund (4,60)

Nedelja

15.30: (2,80) Keln (3,00) Verder (2,75)

18.00: (3,50) Bilefeld (3,20) Union Berlin (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara