Antonio Ridiger (@Reuters)
Antonio Ridiger (@Reuters)

Bajern hoće i sedmog startera iz Flikovog idealnog Manšafta

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 20:04

Čelsi mora da bude na oprezu...

Za legendarnog Rija Ferdinanda on je trenutno najbolji štoper Premijer lige. A očito je da visoko mišljenje o njemu imaju i čelnici Bajerna. Antonio Ridiger (28) nikako da stavi paraf na novi ugovor sa Čelsijem, što iz dana podgreva spekulacije da bi mogao da promeni sredinu idućeg leta kao slobodan agent.

Snažni štoper bio je u potpunosti skrajnut kod Frenka Lamparda, međutim dolaskom Tomasa Tuhela postao je jedan od najvažnijih igrača tima sa Stamford bridža. Sa Plavcima se popeo na krov Evrope i trenutno - ima sigurno i do aktuelnog kontrakt statusa - spada u grupu najtraženijih igrača na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Nastavljajući da sprovodi svoju primarnu filozofiju koja podrazumeva kupovinu najvažnijih reprezentativaca Nemačke, za očekivati je bilo da Bajern jednog momenta krene po Ridigera. I kako javlja uvek dobro informisani Kristijan Falk, to se prethodnih dana upravo dogodilo.

Kako ekskluzivno javlja novinar Bilda čelnici Bajerna stupili su u kontakt sa Ridigerovim polubratom, savetnikom i čovekom generalno zaduženim za njegovu karijeru, a sve kako bi ispitali kakve su mogućnosti da se idećug leta vrati u Bundesligu.

Ova informacija dolazi nakon teksta u uglednom britanskom Telegrafu u kom je navedeno da je Antonio Ridiger odbio prvu ponudu Čelsija za nastavak saradnje. Navodno, nuđeno mu je povećanje sa sadašnjih 116.000 evra nedeljno na 163.000 (oko 8.500.000 evra po sezoni), no odgovor je bio odričan. A prema Falkovim insajderima ni Bajern ne bi bio spreman da ide mnogo preko pomenute cifre.

I njegov zaključak: "Ridigerova prva tendencija je da ostane u Londonu, ali Čelsi bi morao da pojača ono što je na stolu. Makar na 10.000.000".

E sad, da li su Plavci u mogućnosti da tako nešto urade nakon što su doveli Romelua Lukakua i preopteretili budžet za plate veliko je pitanje. Bajern upravo u tome vidi svoju šansu...

Naravno, nisu Bavarci jedini zainteresovani za Ridigera. Aktivno se već nedeljama unazad pominju Pari Sen Žermen i Real Madrid. Pa opet, dobro je poznato kako Nemci reaguju kad stigne poziv iz Zebener štrase.

Pogotovo što su svi svesni opsežne akcije minhenskog kluba da formira ekipu koju će u velikom procentu (60-70 odsto) činiti igrači starteri i u nacionalnom timu.

Idealan scenario za Bajern bio bi kada bi uspeo da ubedi Ridigera da dođe i pritom zadrži Niklasa Zilea, koji još nije pristao na produženje ugovora. U tom slučaju Hansi Flik bi u idealnoj postavi Manšafta imao čak sedmoricu igrača iz istog kluba: Zile i Ridiger štoperi, Kimih i Gorecka srednji red, Sane, Gnabri i Miler iza špica.

U suprotnom, ako bi Zile otišao, Bajern bi opet bio na dobitku, jer bi imao adekvatnu zamenu.

Neko će reći i apgrejd na štoperskoj poziciji...


tagovi

letnji prelazni rok 2021Antonio Ridiger

Obaveštavaj me

Bajern
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara