Bajern hoće reprezentativca Brazila kao zamenu za Riberija!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 22:01

Kad ne mogu Sane i Hadson Odoi

Bajernu ne ide baš kako je planirao u potrazi za Riberijevom zamenom. Još nisu ni blizu dovođenja pojačanja na krilnu poziciju koje bi zamenilo slavnog Francuza.

Prva meta još zimus je bio Kalum Hadson Odoi iz Čelsija za kojeg su nudili 45.000.000 evra i imali dgovor sa igračem, ali Plavci nisu pristali. U međuvremenu je Čelsi ubedio mladog Engleza da potpiše novi ugovor i ta priča je propala. Potom se Bajern okrenuo Leroju Saneu iz Mančester Sitija, dobio neke pozitivne signale, bio spreman da plati i do 100.000.000 evra, ali na kraju je igrač taj koji nije bio voljan da napravi prve korake za transfer. Sane se već dugo premišlja i bliži je odluci da ostane u Sitiju nego da zatraži transfer u Bajern. Pogotovo sada kada zna da Gvardiola neće dovesti Feliksa koji je završio u Ateltiku.

Izabrane vesti

Pomnjali su se i Pepe iz Lila i Bejl iz Reala, ali tu nema ozbiljnog inetersa, već su samo bili preložene opcije.

Tako je na radar Bajerna došao brazilski reprezentativac Everton Soareš. Krilo Gremija je po mnogima najbolji igrač u brazilskom klupskom fudbalu trenutno. Zimus se pominjao kao želja Mančester Junajteda, potom je pregovarao sa tadašnjim Milanovim direktorom Leonardom, a u poslednje vreme ga dovode u vezu sa Mančester Sitijem.

Gremio je svestan kakvu zlatnu koku ima u rukama i ponavlja priču o otkupnoj klauzuli vrednoj 80.000.000 evra. Međutim, suština je da brazilski klub ima finansijskih problema i da bi pristao i na duplo manju sumu. Bajern to zna i razmatra opciju dovođenja momka koji trenutno iga za Selesao na Kopa Amerika.

Everton je svom agentu Žimaru Velozu striktno podvukao da ga ne obaveštava o bilo kakvim ponudama i opcijama za transfer dok traje Kopa Amerika jer želi da bude maksimalno koncentrisan na reprezentaciju. Prva dva meča je upao sa klupe, a potom je naredne tri utakmice bio starter i ostavio jako dobar utisak. Ozbiljno je zapao za oko Bajernu kojem bi posebno odgovarala njegova svestranost u igri i mogućnost da igra na obe krilne pozicije.

Mančester Siti se i dalje pominje kao zainteresovani klub, ali u tom slučaju bi Brazilac bio direktna konkurencija Saneu što bi maldog Nemca moglo da natera da zatraži transfer. Bajern odgovaraju obe opcije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara