Bajern i Mančester Junajted prave račun bez krčmara

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 09:57

Kejn navodno ima želju da ostane u Londonu...

Izgleda da su i Bajern Minhen i Mančester Junajted pravili račun bez krčmara. A krčmar je u ovom slučaju Hari Kejn. Kako javlja ugledni The Athletic, odnosno jedan od njegovih vodećih novinara - David Ornštajn, klub iz Londona planira da započne razgovore o produžetku saradnje sa svojom prvom zvezdom čim se januarski prelazni rok završi. Ipak, ono što ovu informaciju čini zanimljivijom jeste navodna želja ili namera samog igrača da parafira novi ugovor, o čemu piše isti izvor.

Podsetimo, pre nego što će kupiti Erlinga Halanda Mančester Siti je upirao da dovede Kejna (pominjao se čak i Real Madrid u isto vreme), potom su nemački mediji objavili kako je engleski reprezentativac od strane Bajernovih stručnjaka prepoznat kao idealan kandidat za zameni Roberta Levandovskog, da bi napokon krajem prošle nedelje i Mančester Junajted bio uveden u priču.

Izabrane vesti

I Bajern i Mančester imali su ideju da sačekaju leto kako bi krenuli u konkretan napad. Računali su da će Totenhem imati značajno slabiju pregovaračku poziciju kada Kejnu ostane samo 12 meseci do isteka ugovora, međutim jedan od najboljih golgetera današnjice očito planira da im pomrsi račune.

Ornštajn tvrdi da Hari Kejn nije zabrinut zbog trenutne loše situacije u klubu (pitanje koliko će Antonio Konte ostati; Paratići dobio kaznu zbog malverzacija dok je bio u Juventusu; Liga šampiona ozbiljno visi) i da je njegov primarni cilj 'da uspe sa matičnim klubom'. Iz tog razloga, piše dalje The Athletic, 29-godišnji napadač biće otvoren za pregovore.

Podsetimo, počasni predsednik Bajerna Uli Henes juče je izrazio sumnju u Bajernove mogućnosti da angažuje Kejna:

"On je sjajan igrač, ali na njega je Mančester Siti bio spreman da potroši 140-150 miliona evra. To su iznosi koje Bajern niti može niti želi da plati".

Mančester Junajted, s druge strane, nema nikakvih prepreka da strovali pomenute cifre, ali neće mu to mnogo značiti ukoliko se ispostavi tačnim da Kejn želi da ostane u Londonu.

Hari je do sada na 414 utakmica za Sparse postigao 265 golova, u Premijer ligi 198, što je 62 koraka udaljenosti od najboljeg strelca svizh vremena Alana Širera. Ono što mu mnogi zameraju jeste nedostatak trofeja - još nema nijedan. Međutim njemu to očito ne smeta.


tagovi

Hari KejnZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara