Bajern ima štopere za iduću sezonu, Boateng višak

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.02.21. | 13:21

Na pomolu još jedan odlazak iz Minhena za džabe...

Iskusni nemački defanzivac Džerom Boateng (32) najverovatnije neće produžiti ugovor sa Bajernom. Mada je ove sezone igrao na svim utakmicama Bundeslige, nekadašnji reprezentativac Pancera nije u planovima Hansija Flika za iduću sezonu, navodi Kiker. Zapravo, Boateng bi mogao da dobije još godinu dana ugovora za značajno manju platu od sadašnje, ali pod uslovom da pristane na ulogu backup varijante, što je malo verovatno.

Mnogi stručnjaci pomislili su da će neplaniran odlazak Davida Alabe zadržati Boatenga u Minhenu, međutim nemački list tvrdi da šampion Evrope želi da šansu ukaže supertalentovanom Tangiju Kuasiju (18). Pritom, Bavarci uveliko vode pregovore sa predstavnicima Dajoa Upamekana iz RB Lajpciga.

Izabrane vesti

U idealnoj situaciji štoperski par Bajerna od leta bi trebalo da čine Upamekano i Niklas Zile, a njihove alternative Lukas Ernandez i Tangi Kuasi.

Podsetimo, Upamekano ima izlaznu klauzulu postavljenu 42.500.000 evra i Bajern je to spreman da plati. Ostaje mu sada teži deo posla, da ubedi igrača i njegove predstavnike da je Minhen pravi izbor. Pre Engleske ili Španije. Pokušaće to da učini tako što će garantovati mladom Francuzu mesto u prvoj postavi...

Džerom Boateng bio je nadomak odlaska iz Bajerna na leto 2019. godine. Tada je Pari Sen Žermen želeo u svojim redovima proverenog defanzivaca, ali Bajern je zahtevom od 35.000.000 evra "ohladio" Parižane.


tagovi

Džerom Boateng

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara