Bajern izabrao - her Flik; Henes priznao da su igrači izbušili Nika Kovača

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 22:41

Ništa od Arsena Vengera...

Kada mu je uprava Bajerna ukazala čast da bude privremeni trener po odlasku Nika Kovača kazao je skromno: "Tu sam za dve naredne utakmice. Moj cilj je da te dve utakmice dobijemo". I pade Olimpijakos, pa pade i Dortmund u velikom Klasikeru. Ni jedan ni drugi tim nisu mu šutnuli u okvir gola. Ovacije čitavog stadiona po završetku večerašnjeg derbija najbolje su reflektovale raspoloženje publike. Očekivano, novinari su odmah posle meča "navalili" na Rumenigea i Henesa s jednim jedinim pitanjem: Ostaje li Hansi Flik trener i nakon reprezentativne pauze, odnosno do kraja sezone?

"Nastavićemo saradnju sa Hansijem do daljeg. On je rekao šta je njegov cilj. Ali danas je, ja bih rekao, uspešno prošao kroz cilj. Mislim da mirno idemo dalje s njim", izjavio je posle utakmice sa Borusijom Karl Hajnc Rumenige, pa objasnio šta su naredni koraci: "Poštujem Arsena Vengera, pozvaćemo ga i razjasniti neke stvari. Ne želim da mu stvaram pritisak'', dodao je izvršni direktor Bajerna i verovatno stavio tačku na spekulacije oko angažovanja slavnog francuskog stručnjaka.

Izabrane vesti

"Zadovoljni smo kako je ekipa izgledala danas. Videli ste, zadovoljni su i gledaoci, koji su se odlično zabavili. Svi su zaslužili ovacije sa tribina".

Na konkretno pitanje da li će Flik voditi ekipu u Dizeldorfu za dve nedelje (što će reći barem do kraja jesenjeg dela, a verovatno i do kraja sezone, jer teško je očekivati da će Bajern tražiti trenera posle reprezentativne pauze), Rumenige je poručio:
"Da, sasvim izvesno, možete očekivati tako nešto".

Zanimljivo, predsednik Uli Henes posle derbija sa Dortmundom indirektno je priznao da su pojedini fudbaleri "izbušili" Nika Kovača.
"Igrači koji su doprineli tome da Niko ne bude više naš trener znali su da danas moraju da se pokažu u pravom svetlu, što su i uradili. Što se tiče trenera sve ćemo rešiti u narednih 14 dana. Hansi Flik? Sigurno da je i on u našim mislima", ostao je pomalo zagonetan Henes, za razliku od Rumenigea.

Ukoliko se sve što je Rumenige kazao večeras ispostavi tačnim, Hansi Flik, jelte, vodiće Bajern i na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara