Robert Levandovski (Reuters)
Robert Levandovski (Reuters)

Bajern je ljut na Levandovskog: Ne može tako, trebalo bi da ceni i poštuje...

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 18:03

Oliveru Kanu se ne dopadaju izjave poljskog napadača

Robert Levandovski je rešio da otvori karte do kraja i da preseče: Ne želi više da igra u Bajernu!

Poljak je to danas rekao jasno i glasno. Nada se da će ga klub prodati godinu dana pre isteka ugovora i da mu neće praviti probleme za transfer u Barselonu. Sa Kataloncima je dogovorio trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Ali izgleda da u Bajernu ne vide stvari na isti način. Iako se prva zvezda javno odrekla kluba, generalni direktor Oliver Kan smatra da je izabrao pogrešan put.

„Ne mogu da objasnim zašto je Robert izabrao ovakav način. Javne izjave poput ove vas ne vode nigde. Robert je u Minhenu dva puta bio najbolji igrač sveta. Trebalo bi da zna šta ima u Bajernu. Poštovanje nije jednosmerna ulica“, replicirao je Kan u izjavi za nemačke medije.

Ugovor jeste na Bajernovoj strani. Bavarci mnogu da zadrže Poljaka na silu po ceni da ga za godinu dana izgube bez obeštećenja. Ali je pitanje da li će to uraditi iako su besni zbog načina na koji je Levandovski izabrao da komunicira sa klubom.

Bajern može ovog leta da uzme oko 30.000.000 evra na ime obeštećenja plus još neke bonuse. Taj novac će im biti sasvim dovoljan da pokriju transfer Sadija Manea iz Liverpula sa kojim imaju usmeni dogovor i koji poput Levandovskog želi da promeni klub godina dana pre isteka ugovora.

Međutim, problem je što Bajern nema rešenja kako da zameni najboljeg ograča i strelca. Mane nije taj tip igrača iako će biti značajno pojačanje. U Bajernu verovatno sada još više žale što nisu ozbiljnije pristupili pregovorima sa Erlingom Halandom koji je prešao u Mančester Siti. Na tržištu nema klasičnih golgetera koja ispunjavaju Bajernove kriterijume.

Sebastijan Ale iz Ajaksa može da bude neko privremeno rešenje ali i on košta oko 45.000.000 evra što je ipak previše za igrača koji ne daje garanciju golova i nije top klasa svetskog fudbala kao Levandovski. Ostale opcije su tanke. Trener Nagelsman bi Tima Vernera iz Čelsija ali uprava kluba nije za tu ideju. Mladići poput Darvina Nunjeza iz Benfike ili Iga Ekitikea iz Remsa obećavaju u perspektivi ali su trentuno preskupi i nemaju iskustvo neophodno za teret koji bi trebalo da ponesu u Bajernu. Romelu Lukaku je takođe opcija ali je on bliži povratku u Inter. Na tržištu nema onoga što je Bajernu potrebno...


tagovi

Oliver KanRobert LevandovskiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara