Bajern, Junajted i Atletiko jasni: Nećemo u Superligu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 14:31

Tri velikana poslala poruku...

Likuju Florentino Peres i Đoan Laporta, likuju Real Madrid i Barselona zbog presude Evropskog suda pravde, ali pitanje je dokle će.

Na pobedu koju su jutros proglasili, polako počinje da pada senka. Među prvima oglasila se UEFA (njeno saopštenje nije izazvalo puno pažnje, jer ipak se radi o direktno zainteresovanoj strani), zatim se oglasila španska La liga (očekivano stala na stranu Evropske kuće fudbala), da bi najjače odjeknula zvanična saopštenja Bajern Minhena, Mančester Junajteda i Atletiko Madrida.

Izabrane vesti

Sva tri velikana jasno i glasno su poručila: NE SUPERLIGI!

Da li će to i ostatai njihov stav za godinu, dve, ili tri drugo je pitanje. Trenutno je ovako, i nema sumnje da su tri velikana na ovaj način pridobila velike simpatije najvećeg broja fudbalskih zaljubljenika.

"Naš stav se nije promenio. Ostajemo u potpunosti posvećeni učešću u UEFA takmičenja i pozitivnoj saradnji sa Evropskom kućom fudbala, Premijer ligom i klubovima iz Evropske asocijacije klubova koji se zalažu za iste vrednosti", stoji u saopštenju Mančester Junajteda.

BUDUĆNOST EVRO-FUDBALA? LIGA ZVEZDA I ZLATNA LIGA SA PO 16 KLUBOVA, PLAVA LIGA SA 32!

U Bajernovo ime oglasio se novi izvršni direktor Jan Kristijan Dresen:

"Primili smo k znanju presudu Evropskog suda pravde, međutim to ne menja stav Bajerna i stav EKA (Evropske asocijacije klubova) da je Superliga atak na značaj nacionalnih šampionata. Bundesliga čini temelj Bajerna, kao što sve nacionalne lige predtavljaju temelj evropskih fudbalskih klubova. Zato je naša dužnost i naše uverenje da treba da ih jačamo, a ne da ih slabimo. Stojimo u potpunosti uz sadašnji sistem evropskih takmičenja pod okriljem Uefe. Još jednom ponavljam: Bajern zatvara vrata Superligi".

Atletiko takođe nema dilemu po ovom pitanju...

"Evropska fudbalska porodica ne želi Superligu. Nemačka, Francuska, Engleska, Italija, Španija (svi osim Reala i Barselone) neće u to takmičenje. Zalažemo se za zaštitu velike porodice evropskog fudbala, za zaštitu domaćih liga i kvalifikacija kroz koje se dospeva u evropska takmičenja".

Kako dan odmiče očito će biti sve više klubova što se distanciraju od Superlige. Nakon ova tri oglasili su se Sevilja i Roma.


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara