(© Reuters)
(© Reuters)

Bajern merka pojačanje godinu i po unapred: Kad ode Nojer neka se spremi Menjan

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 23:46

Golman Milana prva opcija da zameni legendarnog Nemca

Veliki klubovi planiraju unapred. Godinu ili čak dve. A po pitanju strateških poteza malo ko može da se takmiči sa Bajernom, iako su u poslednje vreme i Bavarci malo lutali na tržištu. No, već znaju šta im je potrebno kad bude istekao novi, tek potpisani, ugovor, sa Manuelom Nojerom. Sledeći golman.

Prema informacijama Florijana Pletenberga, insajdera iz Minhena, prvak Nemačke je već pustio pipke ka Majku Menjanu. U ovom trenutku Francuz se visoko kotira kao mogući Nojerov naslednik, mada konkretni potezi na planu njegovog angažmana nisu (još) preduzeti. Najviše zbog toga što na Alijanc areni žele Menjana leta 2025. kad se završi saradanja sa Nojerom. Tad će Manuel imati 39 godina i uveliko se pretpostavlja da će okončati karijeru, te je potreban neko ko će ga zameniti na odgovarajući način.

Izabrane vesti

Svi koji su u međuvremenu pokušavali baš se i nisu proslavili. Uključujući Jana Zomera koji jeste osvojio titulu tokom kratkotrajnog boravka u klubu, ali je sad u Interu. Sven Ulrajh je ionako godinama bio rezerva i nikog nije ubedio da je spsobodan da bude prva opcija. Menjan jeste. Kako u Lilu, tako i u Milanu, sa kojima je bio prvak Francuske i Italije, a onda i u reprezenatciji, pošto je stao među stative posle povlačenje Iga Lorisa i prvi je izbor Didijea Dešana.

Uz to, Menjanu ugovor sa Rosonerima ističe leta 2026. Godinu dana pre nego što Bajern planira da ga dovede. Ako se nešto u međuvremenu ne promeni, biće to poslednja šansa za Milan da unovči njegov kvalitet. Bajern ionako zna šta radi. Nezavisno od toga hoće li se Tomas Tuhel zadržati na klupi ili ne. Aktuelni trener ionako ima o čemu da vodi računa, pre svega u susret januarskom prelaznom roku, o čemu više možete čitati OVDE.


tagovi

Manuel NojerMajk Menjanac milanBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara