Tuhel piše Deda Mrazu...

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 19:28

Biće dosta burno ove zime na Alijanc areni

Retko je Bajern bio aktivan tokom zime prethodnih godina, popunjavao je rupe eventualno usled nekih povreda, međutim tokom predstojećeg prelaznog roka treba očekivati i te kako 'agresivne' Bavarce na tržištu.

Situacija u Minhenu dobro je poznata. Tomas Tuhel raspolaže sa svega trojicom štopera od kojih je svako malo makar jedan povređen, u veznom redu mu nedostaje još jedan igrač po njegovom ukusu, a ni desni bok nije pokriven najbolje nakon odlaska Benažamana Pavara, te je Tuhel morao 'iz naftalina' da vadi Bunu Sara, momka za kog su mnogi zaboravili da je pod ugovorom sa Bajernom.

Izabrane vesti

Još pre nekoliko dana Uli Henes je najavio da Bajern planira 'opsežnu januarsku akciju'...

"Da li će biti transfera na zimu? Ako naiđemo na dobre argumente za tako nešto, u osnovi nećemo biti protiv", kazao je zvanično počasni predsednik, u praksi ponovo glavnokomandujući u Zebener štrase, Karl Hajnca Rumenigea.

"Ukoliko ostanemo u sva tri takmičenja, moraćemo da analiziramo šta nam je potrebno da bismo uspešno nastavili borbu za trofeje", dodao je Henes uz zaključak da će ' trener dobiti sve što mu je potrebno'.

A šta je pod oznakom 'hitno' u Minhenu?

Pod broj jedan štoper koji može da igra i desnog beka. Bajern će tokom zime pokušati da dođe do igrače takvog profila, dakle, nešto nalik Pavaru. Trenutno nema imena koja se posebno izdvajaju, niti su napravljeni neki konkretni koraci, ali spekulacije su kao i uvek tu. Među poslednjima u ostrvskim medijima kao meta nemačkog šampiona 'izronio' je Japanac Takehiro Tomijasu koji nije u prvom planu kod Mikela Artete.

Podsetimo, letos je u kombinaciji bio je defanzivac Čelsija Trevo Čaloba (24), igrač kome je primarna štoperska pozicija, no može uspešno da odigra i kao desni spoljni.

Bajern na štopera-beka ne želi mnogo da potroši. Gro novca trebalo bi da bude uloženo u centralnog vezistu, takozvanog 'holding midfildera', pošto Tomas Tuhel insistira da Jozua Kimih nije taj.

Dobro je poznato da je nemački stručnjak odabrao igrača po svom ukusu još letos, sve je bilo dogovoreno oko dolaska Žoaa Paljinje (28), međutim Fulam je sve stopirao u poslednji čas jer nije mogao da pronađe adekvatnu zamenu.

Prepostavka je da će Bavarci ponovo tokom januara krenuti po Portugalca - ovaj je navodno dobio obećanje od kluba iz Londona da će ga pustiti - ali kako navodi Bild, Henes, Rumenige i društvo neće biti izdašni kao letos. Pokušaće na svaki način da obore cenu ispod tržišne, koja trenutno iznosi 55.000.000 evra.

Bajern kao alternativu za Paljinju vidi dosta mlađeg Martina Zubimendija (24) iz Real Sosijedada, s tim da isti izvor navodi kako bi Španac trebalo da bude meta tek od leta.

Procene su da će Nadzorni odbor na januarski prelazni rok odoboriti 75.000.000 za ulaganje u nove igrače.

Spekuliše se da će u budžetu za plate ostati poprilično mesta kada na leto istekne ugovor Tomasu Mileru (20.000.000 evra), što bi trebalo da olakše sve huduće pregovore sa pojačanjima...


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara