Sebastijan Ale (©Reuters)
Sebastijan Ale (©Reuters)

Bajern naciljao alternativu za Levandovskog, biće potrebno 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 15:58

Ukoliko Poljak ode, mogao bi da ga zameni Ajaksov Sebastijan Ale

Izjavio je Robert Levandovski nedavno da situacija oko novog ugovora sa Bajernom nije laka. Nadovezao se sportski direktor Hasan Salihamidžić rekavši da pregovori o produžetku saradnje još nisu počeli, ali će uskro.

Važeći papir ima rok do leta 2023, ali je veliko je pitanje da li će poljski golgeter nositi dres Bavaraca i po završetku aktuelne sezone. Ukoliko ne dođe do dogovora, moraće nemački šampion da ga proda tokom leta kako bi naplatio njegov kvalitet. U suprotnom, Levandovski će biti slobodan da pregovara sa drugima i za godinu dana napusti Minhen bez evra obeštećenja. Kako ih eventualna promena špica ne bi zatekla, u Bajernu uveliko razmišljaju o alternativama. Po pisanju Bilda, na vrh liste izbio je Ajaksov Sebastijan Ale.

Izabrane vesti

Reprezentativac Obale Slonovače dobro je poznat Nemcima, pošto je od 2017. do 2019. nosio dres Ajntrahta. Frankfurt je potom zamenio Londonom (Vest Hem), pa Amsterdamom.

Za dolazak u Minhen, Bild piše da će Bavarcima biti potrebno oko 40.000.000 evra za obeštećenje Ajaksu i još oko 10.000.000 za platu, što je triput manje nego godišnje primanje Levandovskog.

Kada je reč o golovima, tu je razlika dvojice napadača već dosta manja. Poljak ih je ove sezone dao 48 u 43 meča, a Ale 33 u 39 nastupa. Sjajno igra 27-godišnji reprezentativac Obale Slonovače od povratka u Holandiju (prethodno nastupao za Utreht), ali dobar učinak imao je i tokom prethodnog mandata u Bundesligi, kada je za Ajntraht u 77 utakmica dao 33 gola i aistirao za 19.

Pored Sebastijana Alea, među kandidatima za prvog špica Bajerna - ukoliko Levandovski ode - pominju se i Benfikin Darvin Nunjez, Čelsijev Romelu Lukaku i Bajer Leverkuzenov Patrik Šik, s tim da je za njihove transfere potrebno izdvojiti dosta više novca.

U slučaju nužde, ako budu morali da žure sa izborom, u Bajernu kao navodne opcije imaju Štutgartovog Sašu Kalajdžića i Salcburgovog Slovenca Benjamina Šeška.


tagovi

Sebastijan AleBajern MinhenAjaksLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara