Bajern naišao na tvrdo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.12.20. | 20:29

Polako ali sigurno RB Lajpcig preotima Dortmundu status drugog kluba Nemačke...

Strašan derbi Nemačke, spektakularnih 3:3 i zaslužena podela bodova! Bajern je konačno naišao na tvrdo. Ovo nije kiks, rezultat opuštanja ili loš dan. Ovo je rezultat sjajne partije RB Lajpciga koji je dva puta vodio usred Minhena i pokazao da će vrlo verovatno do kraja šampionata biti opasan takmac Bavarcima u borbi za tron. I još jedan detalj što će ovaj rezultat Bikova učiniti većim: Bajern je u Madrid putovao s kombinovanim sastavom, štedeo neke od najboljih igrača (Levandovski, Gorecka, Nojer...) upravo za ovaj derbi, dok su Nagelsomanovi momci prolili litre i litre znoja kako bi slavili u Turskoj i ostali u igri za drugu fazu Lige šampiona.

Onih što sumnjaju i osporavaju uvek ima, biće ih sve dok ne počne da osvaja trofeje, međutim ovakve utakmice i trenerske minijature poput večerašnjih govore u korist Juijana Nagelsmana - najboljeg mladog trenera na svetu. Sa skromnim timom Hofenhajma činio je čuda, sa RB Lajpcigom nadograđuje se iz godine u godinu i ako tako nastavi nema sumnje da će već od iduće sezone Dortmund izgubiti status drugog tima Nemačke.

Izabrane vesti

Nagelsman je u utakmicu ušao sa "dva mala" u samom špicu (Forsberg i Nkunku), a završio je sa dvojicom "šifonjera" (Poulsen i Serlot). Tokom meča prelazio je sa 4-3-3 na 3-5-1, pa na 4-4-2, menjao pozicije igračima, pravio naoko nelogične izmene. Sve u fudbalskoj folozofiji mladog stručnjaka izgleda totalno konfuzno, ali rezultat je tu. Uostalom, kud ćete bolji dokaz od ovakvog remija u Minhenu? Nije parkirao autobus, nije pravio alibi igru. Došao je da se nadmeće, na momente je i nadigrao Bajern, da bi na kraju zasluženo kući poneo bod.

A kad smo kod toga šta je pogodio, evo konkretno: Forsberg gol i aistencija, Nkunku gol, Klajvert (koji je do sada u Bundesligi sakupio svega 84 minuta) gol! Na stranu da je ovo bio tek drugi start u sezoni za Roberta Levandovskog bez postignutog gola, a sve kao rezultat velikog rada pre svega u vazduhu Konatea i Upamekana. I to nije sve - najbolji strelac današnjice nije uputio nijedan udarac ka golu Petera Gulačija?!

Lajpcig je uz tri postignuta pogotka imao i prečku, s kojom je duel i započeo. Igrao se treći minut kada je kapiten Marcel Zabicer umalo šokirao Nojera sa 25 metara. Sve je išlo kao po loju za goste u prvom delu, osim kriznih pet minuta, koliko je bilo dovoljno Bavarcima da okrenu rezultat i minus pretvore u plus. Prethodno, dogodila se povreda Havija Martineza koja je, pokazaće se, pogurala domaćina. Jer mlađani Džamal Musijala što je dobio šansu umesto Španaca pokrenuo je Flikovu mašinu izjednačujućim pogotkom u 30. minutu.

Izvanrednu partiju pružio je Kingsli Koman. Posle finala protiv Pari Sen Žermena sigurno najbolju. On je namestio sva tri gola Bajerna, a Tomas Miler u dve od te tri situacije tresao mrežu. Miler, to više niko ne dovodi u pitanje, ponovo je duša ovog sastava. Pre tri dana u Madridu spasao je Bavarce poraza, a i večeras je njegov drugi gol iz 75. minutu značio da šampion ostaje lider.

Na putu do satusa prvog izazivača Nemačke ovaj rezultat Lajpciga mogao bi da bude višestruko značajan. Bikovi su po drugi put zaredom ostali neporaženi u Minhenu, s tim da su pokazali kako na različite načine mogu da se suprotstave velikom Bajernu. Prošle zime bilo je 0:0, sada 3:3. Takođe, klub iz Minhena već četvrtu utakmicu zaredom ne zna za ligašku pobedu protiv Lajpciga. Nije dovoljno? Lajpcig ni na jednom od tih susreta nije bio nadigran. A kod kuće je pokazao da ume i da sruši "večitog šampiona".

Pokazuju ovi rezultati ponešto, zar ne?

Raste Lajpcig.

BUNDESLIGA - 10. KOLO

Petak

Herta – Union Berlin 3:1 (0:1)

/Pekarik 51, Pjontek 74, 77 – Avonji 20/

Subota

Ajntraht - Dortmund 1:1 (1:0)

/Kamada 9 - Rejna 56/

Bilefeld - Majnc 2:1 (2:0)

/Pretl 21, Doan 31 - Šteger 82/

Frajburg - Menhengladbah 2:2 (1:1)

/Linhart 32, Grifo 48pen - Embolo 23, Plea 50/

Keln - Volfzburg 2:2 (2:1)

/Rečbečaj 18, Duda 43 - Arnold 29, Veghorst 47/

Bajern - RB Lajpcig 3:3 (2:2)

/Musijala 30, Miler 34, 75 - Nkunku 19, Klajvert 36, Forsberg 48/

Nedelja

15.30: (2,70) Verder (3,15) Štutgart (2,70)

18.00: (6,00) Šalke (4,10) Leverkuzen (1,55)

Ponedeljak

20.30: (1,93) Hofenhajm (3,60) Augzburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara