Sou i Rejna (©Reuters)
Sou i Rejna (©Reuters)

Dortmund ne može da se bori za titulu, okliznuo se i Gladbah (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 17:23

Keln dva puta vodio protiv Volfzburga, ali nije uspeo da dobije...

Dortmund nastavlja da kašljuca. Ovo već postaje hronično. Dijazgnoza: ovaj sastav Lusijana Favra nema kapacitet da se bori za titulu. Posle dva poraza u prethodna tri tri kola, evo i prvog remija u sezoni. U Frankfurtu, u najzanimljivijem susretu ovog popodneva - 1:1. Nerešeno je bilo i u Frajburgu, odnosno Kelnu (po 2:2), dok je Arminija iz Bilefelda prekinula dobar niz Majnca i nanela mu prvi poraz neuspeh još od kraja oktobra - 2:1.

Ako je onih 90 minuta protiv Kelna u prošlog vikenda predstavljalo najlošiju utakmicu Milionera u sezoni, onda je današnjih prvih 45 u Frankfurtu najslabije poluvreme Borusije ove jeseni. Najblaže rečeno, bili su to bedni minuti momaka sa Vestfalena. U svemu je "prednjačio" Mahmud Daud, čiji je zadatak bio da organizuje igru. Usled neigranja povređenog Erlinga Halanda u špic napada otišao je Julijan Brant, a taj se eksperimetnt po ko zna koji put nije isplatio Lusijanu Favru. Daud i Brant tako su bili daleko najlošiji na terenu, pa Borusija nije imala niti završni pas, niti završni udarac ka golu. Ajntraht je tu činjenicu lepo iskoristio i preko svog najboljeg igrača ove godine - Daičija Kamade, došao do prednosti u 9. minutu utakmice. Odličan pas poslao mu je Martin Hintereger, odbrana Dortmunda zaspala, Burki izleteo i - bila je to rutinska realizacija.

Izabrane vesti

Tek kada je na pauzi u igru ušao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige - Jusuf Mukoko, Borusija je prodisala. Razigrali su se Džejdon Sančo i Đio Rejna - mada to i dalje nisu partije na nivou prošlosezonskih, u slučaju mladog Engleza, odnosno letošnjih, u slučaju tinejdžera iz Amerike - ali i to je bilo dovoljno da gosti izbegnu poraz. Borusija je do gola i boda došl,a upravo posle akcije njih dvojice. Sančo je asistirao, a Rejna sjajno gađao u bliži ugao.

Mada nije potrošila mnogo energije da dođe do poravnanja - igrao se tek 56. minut - gostujuća ekipa nekako se brzo "izduvala". Ajntraht se povukao i čekao, gotovo da nije ni pokušavao, međutim Dortmund bez obzira na tu činjenicu nije uspeo da izvrši žešći pritisak izuzev u dva tri petominuta intervala. Premalo da bi se prelomila utakmica...

Zanimljivo da je Favr bez obzira na loš rezultat napravio samo dve izmene. Na klupi su mu čitavu utakmicu presedeli kapiten Marko Rojs i Torgan Azar. Posebno će biti zanimljivo videti kako će na ovo reagovati kritika...

Taman što je bljesnula u prošle nedelje protiv Šalkea (4:1) Borusija iz Menhengladbaha ponovo je razočarala. Podno Švarcvalda protiv posrnulog Frajburga samo 2:2. Vodili su gosti, doduše, dva puta, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost, pa u poslednje četiri runde imaju samo jednu pobedu. I nastavlju da tonu na tabeli. Bril Embolo i Alasan Plea pogađali su za Menš, Frajburgu su bod obezbedili štoper Filip Linhart i nekadašnji igrač Gladbaha - Vinćenco Grifo.

Posebno lep bio je gol Linharta, pošto je posle kornera Grifa najskuplji igrač u istoriji Frajburga, Baptist Santamarija, makazicama asistirao svom defanzivcu.

Isti rezultat i u Kelnu. Jedna od najboljih odbrana lige prvi put je primila više od jednog gola u prošlom kolu od Verdera. Sada se taj slučaj ponovio, otuda samo bod za Volfzburg, koji se dva puta vraćao u utakmicu.

Arminiju su mnogo prežalili, no četa Uvea Nojhausa se neće tek tako predati. Posle serije poraza evo pobede protiv direktnog konkurenta za opstanak, Majnca (2:1). Blistao je mladi Japanac Ritsu Doan, strelac i asistent...

BUNDESLIGA - 10. KOLO

Petak

Herta – Union Berlin 3:1 (0:1)

/Pekarik 51, Pjontek 74, 77 – Avonji 20/

Subota

Ajntraht - Dortmund 1:1 (1:0)

/Kamada 9 - Rejna 56/

Bilefeld - Majnc 2:1 (2:0)

/Pretl 21, Doan 31 - Šteger 82/

Frajburg - Menhengladbah 2:2 (1:1)

/Linhart 32, Grifo 48pen - Embolo 23, Plea 50/

Keln - Volfzburg 2:2 (2:1)

/Rečbečaj 18, Duda 43 - Arnold 29, Veghorst 47/

18.30: (1,50) Bajern (4,50) RB Lajpcig (6,00)

Nedelja

15.30: (2,70) Verder (3,15) Štutgart (2,70)

18.00: (6,00) Šalke (4,10) Leverkuzen (1,55)

Ponedeljak

20.30: (1,93) Hofenhajm (3,60) Augzburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara