Bajern odabrao trenera: Julijan Nagelsman da se vrati!

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 09:48

A sad pravac romantični Tegernze, her Uli biće slobodan posle ručka i popodnevnog odmora da udeli 'amin'

Posle nekoliko nedelja zatišja, u nemačkim medijima ponovo je aktuelna tema naslednika Tomasa Tuhela. I to nije iznenađujuće, nakon što je Bajer Leverkuzen za vikend overio titulu i ostavio Bavarce daleko, daleko 'u retrovizoru'.

Isto tako, ništa se specijalno nije promenilo u željama Bajernovih šefova. Mediji su vešću da je Julijan Nagelsman prva želja Maksa Eberla napravili neku vrstu 'predigre', da bi od sinoć počeli da bombarduju sa svih strana kako je u Zeber štrase doneta konačna odluka: mladom stručnjaku biće ponuđeno da se vrati, uz neku vrstu izvinjenja.

Izabrane vesti

"U klubu su doneli odluku - žele Nagelsmana za novog trenera. Maks Eberl i Kristof Frojnd su već obavili preliminarne razgovore sa agentima mladog stručnjaka i oni su dobro protekli", javlja prvi reporter nemačkog Skaja Florijan Pletenberg.

"Bajern je spremio ugovor na tri ili četiri godine. Na Julijanu je da sam odabere. On još nije rekao konačno 'da', jer ga iz DFB-a (Nemačkog fudbalskog saveza) ubeđuju da produži saradnju koja ističe nakon Evrpopskog šampionata, međutim Nagelsman je trenutno bliži odluci da se vrati u Minhen", zaključuje Pletenberg.

I to ne treba da čudi. Ipak se radi o momku od svega 36 godina za koga svakodnevni rad u klubu ipak predstavlja prioritet.

A kada je u pitanju izvinjenje ono je, razume se, uvijeno u oblande, kako se to kolokvijalno kaže, i već ovog jutra nalazi se na stranicama Bilda. Nakon što je Uli Henes još u oktobru Nagelsmanovo otpuštanje i dovođenje Tuhela okarakterisao kao veliku grešku, sada je Kristijan Falk, novinar odlično upućen u dešavanja unutar kluba, objasnio kako je uopšte došlo do smene ako se sa njom nije slagao i onda i sada najuticajniji čovek u klubu.

U neku ruku, sve to to podseća na 'pranje savesti' sive eminencije, distanciranje od pomenute pogrešne odluke i naposletku argument koji bi trebalo da ubedi sadašnjeg selektora da će imati slobodu u radu narednih godina, to jest da će imati priliku da nastavi da radi na dugoročnom projektu o kom se govorilo kada je dolazio.

"Nisam imao direktne veze sa smenom Julijana Nagelsmana i mislim da to nije bilo pametno", kazao je Henes. "U sredu, pre konačne odluke, Hasan je došao na moja vrata i rekao: Želimo to da uradimo! Zapravo, već smo odlučili"...

Stoji da je Henes kasno obavešeten, ali isto tako stoji da je mogao da stopira odluku uprave kao glavni čovek u Nadzornom odboru.

"U utorak posle poraza od Bajer Leverkuzena održan je hitan sastanak u stanu Hasana Salihamidžića. Oliver Kan doleteo je sa Majorke, gde je dobio Tuhelov pristanak", objasnio je Falk u čuvenom podkastu "Bajern insajder".

U četvrtak 23. marta, sve što je dogovoreno u Bracovom stanu, objavljeno je zvanično.

"Ništa u ovom klubu ne funkcioniše bez Ulija, to je velika istina. Salihamidžić je u sredu uveče otišao na jezero Tegernze i dobio 'OK'. Mada je sumnjao u ispravnost odluke, Henes je podržao odluku".

Falk dalje kaže kako ne želi da izuzme iz cele priče Henesa i njegov uticaj na razvoj događaja, što je svakako nemoguće, ali...

"Uli ima ključnu reč u Nadzornom odboru i ako on nešto kaže to je pokazatelj u kom se pravcu ide. Međutim u ovom slučaju ne možete da prenebregnete činjenicu da je oko otpuštanja Nagelsmana učinjen solo napor prethodnih čelnika, Kana i Salihamidžića. Julijan Nagelsman to mora da zna".

Podsetimo, Bajernov prvi pik za novog trenera bio je Ćabi Alonso i to u klubu nisu krili. Pošto je ovaj odlučio da ostane u Leverkuzenu, Eberl se okrenuo drugim opcijama. Pominjala su se mnoga imena, ali njegov izbor navodno je oduvek bio Nagelsman. U tom pogledu Eberl ima podršku i od klupske legende Lotara Mateusa:

"Po mom mišljenju, povratnička kampanja bila bi veoma šarmantna. Julijan je nepravdeno primoran da ode pre godinu dana. Bivši šefovi više nisu tu, a oni su bili odgovorni za tu odluku. Smenjen je kad je i dalje bio u situaciji da osvoji sve tri krune"...

Onaj što je postavljen da donosi teške odluke - Maks Eberl - prelomio je. Novi-stari trener Bajerna treba da bude Julijan Nagelsman. Sada ponovo treba zakucati na vrata Ulija Henesa i dobiti odobrenje.

Dakle, pravac romantični Tegernze. Her Uli biće slobodan posle ručka i popodnevnog odmora da udeli 'amin'.


tagovi

Julijan NagelsmanUli HenesMaks Eberl

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara