Vensan Kompani (©Reuters)
Vensan Kompani (©Reuters)

Bajern okončao potragu! Kompaniju trogodišnji ugovor, Barnliju 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 15:06

Belgijski stručnjak će naslediti Tomasa Tuhela na Alijanc areni; Pep Gvardiola veruje u trenerske kvalitete bivšeg fudbalera Mančester Sitija...

Nije iz prvog, drugog pa ni trećeg, ali iz sedmog pokušaja jeste! Bajern je uspeo da pronađe trenera za narednu sezonu. Kako se dalo naslutiti na osnovu najsvežijih natpisa evropskih medija, Tomasa Tuhela će na Alijanc Areni naslediti Vensan Kompani.

Nemački klub postigao je usmeni dogovor sa Kompanijem još pre nekoliko dana, ali nije imao zeleno svetlo njegovog 'poslodavca' Barnlija. Sada je i ono stiglo pošto je Bajern pristao da za slobodu mladog stručnjaka izdvoji 12.000.000 evra te će Belgijanac u narednim danima biti predstavljen na Alijanc Areni na kojoj bi trebalo da se zadrži do leta 2027. godine.

Izabrane vesti

Do pre svega nedelju-dve Kompani nije bio ni u priči za klupu bavarskog giganta, ali su manjak opcija na tržištu i nezainteresovanost onih dostupnih pružili priliku bivšem fudbaleru Mančester Sitija o kojoj ovaj nije mogao ni da sanja, posebno ne posle ispadanja iz Premijer lige sa Barnlijem.

Međutim, Ćabi Alonso je odlučio da ostane još jednu sezonu u Leverkuzenu, Julijan Nagelsman da se posveti reprezentaciji Nemačke, Ralf Rangnik nacionalnom timu Austrije, Kristal Palas oterao Bajern ludačkih zahtevom za Olivera Glaznera (100.000.000 evra), Tomas Tuhel odbio da ostane u Minhenu, a Rodžer Šmit da dođe iz Benfike.

Verovalo se da će Bajern stoga možda pokušati da pronađe prelazno rešenje za predstojeću sezonu dok neki od dokazanih trenera (Ćabi Alonso, Jirgen Klop) ne postanu dostupni, ali Kompanijev trogodišnji ugovor govori da Maks Eberl i ostatak sportskog sektora žele da grade budućnost Bajerna sa bivšim strategom Anderlehta.

I mada mnogi sumnjaju da je Kompani spreman za velika dela, Pep Gvardiola smatra drugačije.

"Nije bitno to što je ispao sa Barnlijem. Kompani će biti trener Mančester Sitija u budućnosti, zapamtite moje reči. To će se dogoditi, sigurno! Zvaćete me kada se to bude desilo. Imam visoko mišljenje o njegovom radu, njemu kao osobi, njegovoj ličnosti, poznavanju igre, načinu na koji se nosi sa medijima... Bio bih srećan da vidim Kompanija u Bajernu", izjavio je Gvardiola na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Sličnim tonom govorio je pre nešto više od četiri godine o Mikelu Arteti, kada je njegov bivši pomoćnik preuzeo Arsenal. I pogodio. On ipak zna malo više od drugih.


tagovi

Vensan KompaniBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara