Bajern podigao ponudu za Dejvisa i napravio usmeni dogovor sa Teom

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 09:29

Bavarci pažljivo rade na dva koloseka

Prvi korak ka 'pomirenju' sa Alfonsom Dejvisom Bajern je napravio kada je novi trener Vensan Kompani obavio razgovor sa Kanađaninom, izneo mu planove i predočio kako ga vidi kao jednog od glavnih šrafova ekipe u budućnosti.

Bild navodi da je sada napravljen i drugi značajan korak, pošto je uprava kluba izašla s pojačanom ponudom za nastavak saradnje. Navodno, fiksni deo prvobitne ponude se ne menja, ostaje 13.000.000 evra po sezoni, s tim da bi sa bonusima vezanim za timske uspehe (ne navodi se koje), Dejvis svake mogao da izađe na 17.000.000.

Izabrane vesti

Na ovom poslu radi Maks Eberl, a sve po Kompanijevoj želji. Podsetimo, Uli Henes i deo ljudi iz Nadzornog odbora ne bi imali ništa protiv da Kanađanin bude prodat za adekvatnu cifru ove sezone, ali poslednjih nedelja deluje kao da se Real Madrid hladi i da nema nameru da pošalje zvaničnu ponudu. Uticaj na to verovatno ima i činjenica da je Ferlan Mendi bio zaista veoma dobar u finišu sezone.

Bilo kako bilo, brzonogi bek ima samo još godinu dana ugovora i njegov status mora da bude rešen tokom ovog leta, kako se Bajernu ne bi dogodio "slučaj Alaba".

Rade Bavarci na tome da zadrže Dejvisa, međutim moraju da pripremaju i opciju B, ukoliko dođe do transfera u narednim mesecima. Dobro je poznato da je njihov pik Teo Ernandez iz Milana.

Prema informacijama Gazete delo Sport preliminarni kontakt igrača i kluba je napravljen, čak se kaže kako načelan dogovor postoji, s tim da klub iz Minhena još nije zvanično obavestio Milan o svojim namerama...

"Teo je spreman da čeka dok se ne reši sudbina Alfonsa Dejvisa. O visini obeštećenja dva kluba razgovaraće tek na kraju. U međuvremenu, Milan ništa na redi na obnovi ugovora jednog od svojih najboljih igrača", stoji u tekstu milanskog lista.

Kada su u pitanju ostali planovi Bajerna za prelazni rok treba podvući da su u Minhenu radi da prodaju Matajsa de Lihta, pre svega zbog ogromne plate (15.000.000 evra), ali čestih povreda. Takođe, ukoliko konačno dođe do realizacije transfera Žoaa Paljinje, izlazna vrata biće otvorena za Kimiha ili Gorecku. A možda i za obojicu. Pošto dobro upućeni u dešavanja u Zebener štrase tvrde da u Bajernu kao idealan tandem u srcu terena vide upravo Paljinju i Aleksandra Pavlovića.

A kako Jozua Kimih nije raspoložen da igra beka, nije isključeno da i sam zatraži da ode.


tagovi

Alfonso DejvisLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara