Tomas Miler (©AFP)
Tomas Miler (©AFP)

Bajern stavio Milera na čekanje, hoće da rastereti budžet, Junajted bi da pritekne u pomoć

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 12:38

Na Old Trafordu su još zimus bili zainteresovani da potpišu Nemca, koji je izrazio želju da igra do 2025. godine, ali Bavarci nikako da mu ponude novi ugovor

Ceo život u jednom klubu – malo ko time može da se podiči. I to još u kakvom klubu… Da se samo Tomas Miler pita, karijeru bi završio u Bajernu iz Minhena, nigde pod stare dane ne bi išao. Potpisao bi još jedan ugovor i završio karijeru tamo gde ju je i počeo.

Ipak, sasvim realna je mogućnost da u poznim igračkim godinama bude “primoran” da obuče dres nekog drugog kluba, jer nema nameru Tomas Miler da stavi tačku i na klupsku karijeru posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Hoće još da igra i tom odlukom pravi problem Bavarcima.

Izabrane vesti

Nedvosmisleno je poručila ikona minhenskog kluba da nije vreme za penzionisanje. Ne ovoga leta. Plan je da igra do 2025. godine, a karijeru bi mogao da nastavi u Mančester junajtedu, piše Bild. No, sve je na dugačkom štapu, pričekaće Miler još malo Bajern.

“Definitivno želim da igram još godinu dana posle 2024. godine, to je moj plan. Još se zabavljam na terenu, nadam se da se to vidi”, rekao je Tomas Miler.

Planovi nemačkog napadača ne uklapaju se u Bajernove. Prvak Nemačke hoće da rastereti budžet, a Milerova plata teška je poput vodeničnog kamena. Iznosi 20.000.000 evra bruto, što je 11.000.000 neto iliti u rangu najplaćenijih igrača Real Madrida. A, 34 su mu godine i ne može više da povuče kao nekada…

Bajern je stavio Tomasa Milera na čekanje, dobija se kako na fin način da mu saopšti da im na Alijanc areni više nije potreban. Nikako da mu ponudi novi ugovor i za sada nema naznaka ni da će ga biti.

“Još nema izveštaja o nivou vode”, slikovito je Tomas Miler nedavno objasnio kako teku stvari oko njegovog produžetka saradnje sa Bajernom i dodao:

“Sačekaćemo još nekoliko nedelja i onda ću to moći da komentarišem”.

I dok čovek koji je sa Bavarcima osvojio čak 34 trofeja čeka, uveliko minhenski klub radi na postizanju sporazuma o obnovi sa Alfonsom Dejvisom, za koga je zainteresovan Real Madrid, i Lirojom Saneom. Sastanci će biti obavljeni po okončanju reprezentativne pauze, kada se igrači vrate na Alijanc arenu.

Nekome bi to udarilo na ego, okrenuo bi se i otišao. I pritom za sobom zalupio vrata. Ne ponude li Bavarci novi ugovor Tomasu Mileru, neće osvajaču Mundijala u Brazilu biti potrebno previše vremena da pronađe novu sredinu. Mančester junajted pomno prati razvoj situacije…

Na Old Trafordu su još zimus bili zainteresovani da dovedu Nemca u svoje redove, stavio ga je Erik ten Hag na listu želja, međutim, tada Tomas Miler nije bio zainteresovan. Sada kada je produžetak sa Bajernom pod velikim znakom pitanja, mogao bi prelazak u Junajted da postane primamljiva opcija.

Mada, pitanje je hoće li do leta holandski trener preživeti i nastaviti da vodi posrnulog engleskog velikana. A, i kakvo je stanje na Teatru snova, pitanje je da li je tako nešto u poslednjoj godini karijere potrebno Tomasu Mileru



tagovi

Tomas MilerBajern MinhenMančester JunajtedZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara