undefined
undefined

Eberl stiže u Bajern za 5.000.000 evra, imaće specifičnu ulogu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 01:03

Na dužnost stupa najkasnije do februara

Pošto je u nedelju uspešno okončana redovna godišnja Skupština kluba, u ponedeljak je zasedao Bajernov Nadzorni odbor, u kom glavnu reč trenutno vode povratnici Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige.

Iako nisu članovi ovog tela, na sastanak su pozvani novi sportski direktor Kristof Frojnd i trener Tomas Tuhel, a nemački mediji navode kako su tom prilikom njih dvojica obavešteni kako bi u narednom periodu novi član Odbora trebalo da postane Maks Eberl.

Izabrane vesti

U pitanju je specifična pozicija koja podrazumeva najširi spektar ovlašćenja u okviru sportskog sektora, pa samim tim i odgovornosti. U prevodu, Eberl bi trebalo da bude spona između novopostavljenog izvršnog direktora Jan Kristijana Dresena i sportskog direktora Frojnda.

U Bajernu ne žele da isključivo jedan čovek odlučuje o transferima (sportski direktor), tako da će Eberl svaku odluku morati da 'opravda' pred kolegama u Nadzornom odboru, pre nego što stigne konačni 'amin' za realizaciju nekog posla.

Dogovor sa doskorašnjim generalnim direktorom RB Lajpciga praktično je postignut, čeka se samo ozvaničenje, nakon čega bi on trebalo da stupi na dužnost. Očekuje se da to bude najkasnije do februara.

Podsetimo, Maks Eberl je razrešen dužnosti u Red Bulu upravo zbog tajnih pregovora sa Bavarcima. Prema poslednjim informacijama, klub iz Minhena moraće da plati 5.000.000 evra na konto obeštećenja za nekadašnjeg sportskog direktora Borusije iz Menhengladbaha.


tagovi

Maks Eberl

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara