Bajern vraća Perišića Interu i sprema Tijagovu prodaju, nedoumica je Kutinjo

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.01.20. | 14:55

Alaba se oseća bolje, Miler više ne želi da ide, pojačanja možda bude...

Tokom prvog preseka stanja u Bajernu poznati nemački tabloid Bild bavio se jednom grupom igrača i njihovim sudbinama u periodu od šest narednih meseci i planovima za zimu i leto. Tada se došlo do zaključka da je klubu pod hitno potreban desni bek, da Timo Verner više nije opcija, ali i da se vaga između kupovine Leroja Sanea i Kaija Haverca - u idealnom slučaju obojica -, dok je Džeromu Boatengu spuštena rampa na odlazak ovog januara

Isti izvor danas je napravio drugi presek je obuhvatio drugu grupu prvotimaca i otklonio neke dileme. Pre svega izvesno je da će se Ivan Perišić vratiti u Inter na leto, osim ako Hrvat u narednih šest meseci ne ekslpodira do tih visina da bi jednostavno svaki drugi ishod bio neverovatan.

Izabrane vesti

Perišić nije dosad nije zadovoljio u Bajernu, iako je odigrao ukupno 18 utakmica od dolaska na Alijanc Arenu. Prvo, Bajernu smetaju Perišićeve godine i u klubu ne veruju da bi hrvatski reprezentativac mogao da predstavlja dobru investiciju na duže staze. Drugo, čelnici Bajerna gledaju kako da rastere kasu pošto žele bar jedno TOP pojačanje na leto, a i Perišićeva uloga više nije ista otkako je otišao Niko Kovač, a došao Hansi Flik.

Bajern je letos platio 5.000.000 evra za pozajmicu, a na leto ima opciju kupovine postavljenu na 20.000.000 evra koju izvesno neće iskoristiti.

Kako Bild javlja, Bajern se na leto sprema da proda Tijaga Alkantaru! Doduše, za Tijaga još postoji izvesna šansa da ostane, pošto je trenutno jedan od onih igrača oko kojih se “lome koplja“ u upravi, najviše zbog izostanka kontinuiteta u formi. Za jedan deo uprave njegove igre bile su mahom razočaravajuće, dok drugi smatra da je Tijago znao da zablista i pokaže blistavi talenat koji je klub i privukao da ga angažuje pre sedam godina.

Kako Tijagov ugovor ističe u junu 2021. godine, Bajern će na leto imati poslednju šansu da na njegovoj prodaji zaradi razumnu svotu novca.

Velika je nepoznanica šta će biti s Filipeom Kutinjom. Brazilac je na pozajmici iz Barselone do leta, posle čega Bajern ima opciju kupovine za 120.000.000 evra. Iako Bajernu ne bi bilo žao da plati taj novac, Kutinjo prvo mora da ubedi Bord direktora da zaslužuje da ostane na Alijanc Areni. Ako i ne ostane, Kutinjo bi mogao da dobije novu šansu u Barseloni s obzirom da je Ernesto Valverde otišao i na njegovo mesto došao Kike Setjen.

Kutinjo takođe nije ostavio najbolji utisak u dosadašnjoj sezoni, iako je upisao po sedam golova i asistencija u svim takmičenjima. Mada, svakako daleko bolji od Perišića i Tijaga. Opet, da li je i to dovoljno da na leto bude plaćen 120.000.000 evra?

Što se Tomasa Milera i Davida Alabe tiče, njihova situacija bolja je iz dana u dan. Obojica su letos bili nezadovoljni svojim statusom i ulogom, a posebno se nisu slagali sa Nikom Kovačem. Miler je čak podneo bio i zahtev da bude stavljen na transfer listu, ali su na kraju obojica ostali. A, deluje da neće menjati adresu ni u budućnosti, već da bi u dogledno vreme mogli da dobiju nove ugovore, koji sada ističu na leto 2021. godine. Podsetimo, Milera je prošlog leta hteo Mančester junajted, dok je Čelsi poslednjih dana obletao oko reprezentativca Austrije, ali se ništa konkretno nije desilo.

Alaba je kod Hansija Flika postao komadant odbrane, a nedavno je u Minhenu pokrenuo porodični biznis sa svojom lepšom polovinom Šalimar Hepner. Miler je srećan što sarađuje s Flikom, čak i u nešto manjoj minutaži, ali mu se iz Bajerna ne ide.

Oko Hansija Flika takođe vlada nedoumica. Njegova sudbina biće odlučena u vreme četvrtfinala Lige šampiona, kada će uprava Bajerna imati bolji uvid u to gde je klub u odnosu na konkurenciju na oba najvažnija fronta. Flik je na konferenciji pred gostovanje Herti u Berlinu poručio da ne isključuje mogućnost dovođenja pojačanja na zimu, ali da ne želi o tome da priča otvoreno. Dobra vest za navijače Bajerna jeste povratak Roberta Levandovskog i Serža Gnabrija u prvi tim.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara