Hari Kejn, specijalista za Arsenal (©Reuters)
Hari Kejn, specijalista za Arsenal (©Reuters)

Bajern za spas sezone, Kejn noćna mora za Tobdžije

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.04.24. | 14:00

Liga šampiona: Tim iz Minhena večeras (21.00) na Alijanc areni dočekuje Arsenal u revanšu četvrtfinala. Domaćinu fale bitni igrači – Dejvis, Gnabri i Koman. Roviti Edegor i Saka ipak od prvog minuta u prestonici Bavarske

Bitka u Minhenu za polufinale Lige šampiona, ali i za UEFA koeficijent i peto mesto u Ligi šampiona za Nemačku ili Englesku naredne sezone. Navijači Totenhema imaju razloga za navijaju za ljutog rivala koji bi mogao da im donese evroelitu ako ostanu na trenutnoj poziciji u Premijer ligi. Pre osam dana u sudaru Arsenala i Bajerna u Londonu bilo je 2:2, pa se večeras (21.00) u Minhenu kreće od nule.

Bajernova sezona mogla bi da bude košmarna ako ispadne u četvrtfinalu evreolite. Nije odbranio krunu u Nemačkoj posle 11 vezanih titule. “Salatara” je sada u Leverkuzenu, dok je eliminisan iz Kupa Nemačke. Dani Tomasa Tuhela su odbrojani. Sprema se povratak u Bavarsku Julijana Nagelsmana.

Izabrane vesti

Arsenal je za vikend izgubio prvo mesto u Premijer ligi, na kojem je sada Mančester Siti. Tim Mikela Artete je napravio lošu uvertiru pred revanš četvrtfinala porazom na svom terenu od Aston Vile (0:2). U ključnom delu sezone Tobdžije posrću, kao što je bio slučaj prošle sezone, pa opet trofeji zaobilaze Emirate.

21.00: (2,65) Bajern (3,40) Arsenal (2,80)

Španski stručnjak ima dvojicu bitnih igrača koji su roviti. Bukajo Saka i Martin Edegor imaju lakše povrede. Norvežanin je izašao iz igre u nedelju protiv Aston Vile u 79. minut. Vezista je trenirao s timom u utorak pred duel sa Bajernom. Englez je šepao u finišu meča sa četom Unaja Emerija. Ipak, očekuje se da će obojica zaigraju od prvog minuta.

Nadam se da će biti dostupni. Imali smo malo vremena da se oporavimo od nedeljnog meča, malo treninga”, reko je Arteta.

HARI KEJN DAJE GOL ARSENALU - KVOTA JE 2,20.

U prvom planu biće Hari Kejn, kao klinac navijač Tobdžija, kasnije ljuti rival u dresu Pevaca. Pre osam dana je postigao gol iz penala za vođstvo Bajerna u 32. minutu. Engleski as je postigao 15 golova u 20 utakmica protiv Arsenala i biće glavna opasnost za goste i na Alijanc areni.

Imamo sjajnu priliku u našoj Areni. Biće fantastična atmosfera. Imamo povrenje u sebe i želimo da napravimo nešto posebno”, rekoa je Kejn pred duel sa Tobdžijama.

BAJERN IDE U POLUFINALE - KVOTA 1.75. ARSENAL IZBACUJE NEMAČKI TIM - KVOTA 2,08.

Tomas Tuhel je bivši, ali želi da se iskupi za obračun sezone.

Biće nam potrebna posvećenost, strast i taktička disciplina kao u prvoj utakmici. Moraćemo da igramo do kraljnjih granica i biće nam poteban svaki navijač da bude s nama, podrži nas da zajedno savladamo veliiku prepreku”, istako je nemači stručnjak koji je sa Čelsijem osvojio titulu šampiona Evrope.

On smatra da njegov tim ima veće iskustva u Evropi i da bi to moglo da bude prevaga.

Imamo igrače koji su osvojili Ligu šampiona, igrali odlučujuće mečeve u ovom takmičenju. Ali, ponekad može biti prednost da nemate iskustvo i da imate ulogu lovca. To može da bude tema za Arsenal. Za nas to uobičajeno da budemo u polufinalu. Imamo jednu odlučujuću utakmicu da napravimo sledeći veliki korak u ovom prelepom takmičenju. Ako nam iskustvo unutar naše grupe donese dodatnih pet odsto, biće to odlično za nas”, istako je Tuhel.

Dok je Arsenal skoro kompletan, neće igrati samo Holanđanin Timber koji se povredio već na startu sezone, kod Bajerna nepovoljnija situacija. Kanađanin Alfonso Dejvis je suspendovan zbog kartona, dok su povređeni krilni napadači Kingsli Koman i Serž Gnabri. Neće biti ni Sara, Buhmana i zimske akvizicije iz Galatasaraja, Francuz Bojea.

BUKAJO SAKA DAJE GOL U MINHENU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,25.

Bavarci su imai dobru uvertiru pred meč godine. Dobili su na svom terenu Keln sa 2:0, pa su ostali u trci za utešno drugo mesto u Bundesligi. Farmaceuti Ćabija Alonsa su se prošetali do krune ove sezone. Ovi timovi su igrali u osmini finala Lige šampiona pre sedam godna. U oba meča je bilo po 5:1 za Tobdžije. Bajern je pobedio u samo jednoj od poslednjih pet utakmica u nokaut fazi u Ligi šampiona i eliminisan je u ovoj fazi takmičenja u svakoj od poslednje tri sezone.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU BAJERNA.

Arsenal je slavio samo u jednom od šest poslednjih gostovanja u evropskom takmičenju protiv nemačkih ekipa. Tuhel želi da se kvalifikuje u polufinale Lige šampiona sa trećim različitim timom, pošto je to ranije uradio i sa Pari Sen Žermenom i Čelsijem. Jedini menadžer koji je to uradio sa tri različite ekipe u takmičenju je Žoze Murinjo.

Bukajo Saka je ove sezone direktno učestvovao u osam golova u Ligi šampiona (četiri pogotka i četiri asistencije), najviše ikada od strane engleskog igrača u njihovoj debitantskoj sezoni u takmičenju. Tomas Miler bi mogao da ostvari svoj 150. meč u Ligi šampiona za Bajern, čime bi postao tek treći koji je dostigao tu brojku, posle Ćavija sa Barselonom (151) i Ikera Kasiljasa sa Real Madridom (150).

BAJERN MINHEN – ARSENAL (21.00)

Stadion: Alijanc arena. Sudija: Makijele (Holandija)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Kimih, De Liht, Dajer, Gereiro – Lajmer, Gorecka – Sane, Miler, Musijala – Kejn

ARSENAL (4-3-3): Raja – Vajt, Saliba, Gabrijel, Tomijasu – Žoržinjo, Rajs, Odegor, Saka, Haverc, Martineli

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1), prvi meč 3:2

/Rafinja 12 – Dembele 40, Vitinja 54, Embape 61pen, 89/

Borusija Dortmund - Atletiko Madrid 4:2 (2:0), prvi meč 1:2

/Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 – Humels 49ag, Korea 64/

Sreda

21.00: (2,65) Bajern (3,40) Arsenal (2,80)

21.00: (1,70) Mančester Siti (4,10) Real Madrid (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaArsenalBajern MinhenHari Kejn

Obaveštavaj me

Arsenal
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara