Bajern završio sa blindiranjem: Gnabri u rangu najplaćenijih zvezda

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 16:17

Veliki posao su završili Bavarci

Bajern je naučio lekcije, situacije kao sa Tijagom Alkantarom, Davidom Alabom ili Robertom Levandovskim se više neće ponoviti. Makar u naredne dve godine.

Nosioci igre su blindriani pošto je danas i Serž Gnabri zvanično parafirao novi ugovor do 2026. godine i stavio tačku na spekulacije o odlasku. Bavarski gigant je tako uspeđno završio operaciju blindiranja nosilaca igre. U poslednjih godinu dana, nove ugovore su potpisali Jozua Kimih, Leon Gorecka, Kingsli Koman, Tomas Miler i Manuel Nojer.

Izabrane vesti

Podsetimo kako sada izgleda situacija sa ugovorima ključnih igrača.

Do 2024: Miler, Nojer, Ernandez i Pavar

Do 2025: Kimih, Sane, Mane, Dejvis

Do 2026: Gorecka, Mazraui, Upamekano, Musijala, Gnabri

Do 2027: Koman, Gravenberg

Bajern je prethodnih sezona ulazio u teške situacije sa ugovorima koji su istacili ili bili pri kraju. Morali su da prodaju Tijaga Alkantaru u Liverpul kada je Španac ušao u poslednju godinu ugovora i odbio produžetak. Istu situaciju im je ovog leta priredio Robert Levandovski. Ili da uzmu obeštećenje ili da im za godinu dana ode za džabe kao što je to letos uradio David Alaba. Sada je Bajern miran što se toga tiče. Nojer i Miler su već veterani, Pavar je svakako na prodaju a Ernandez će uskoro preseći šta i kako dalje.

Namučio se Bajern u poslednjih godinu dana da produži ugovore prvim vedetama. Prvi je pristao Kimih, potom i Gorecka. Obojica su dobili drastične povišice i upli u “prvi platni razred” koji je u Bajernu rezervisan za zvezde koje zarađuju između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Kimihova godišnja bruto plata je skoila na 20.000.000 evra, a Goreckina na oko 18.000.000. Onda su mesecima trajala natezanja sa Kingslijem Komanom koji je na kraju takođe ušao u rang najplaćenijih sa oko 17.000.000 evra bruto godišnje. Stigao je i Mane za 20.000.000 evra godišnje, a od danas je u tom klubu i Serž Gnabri koji će Bavarce koštati 19.000.000 evra po sezoni. Podsetimo, Miler i Nojer su i ranije bili među najplaćenijima i samo su zadržali taj status novim ugovorima.

Gnabri je bio poslednja kockica za spokoj rukovodstva Bajerna. Krilni napadač se dugo nećkao oko produžetka saradnje i na kraju izboksovao platu koju je zahtevao od početka. Interesovanje Čelsija i Arsenala je alarmiralo upravu nemačkog šampiona da popusti u pregovorima i učini Gnabrija jednim od najplaćenijih igrača u klubu.

Bajern sada troši mnogo više novca na plate najboljih fudbalea nego pre godinu dana, a očekuje se da u grupu najplaćenijih sa platom od 20.000.000 evra uskoči i Matijs De Liht o čijem transferu iz Juventusa se vode pregovori.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Serž Gnabri

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara