Stefan Ortega (©Reuters)
Stefan Ortega (©Reuters)

Bajern zvao golmana Arminije Bilefeld

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 10:22

Stefan Ortega će posle ponute šampiona Nemačke biti u centru pažnje na meču sa Augzburgom (petak, 20.30 časova) u 25. kolu Bundeslige

Minhenski Bajern retko plaća obeštećenje za pojačanja, najčešće ih dovodi kada im istekne ugovor. Zato nikoga ne iznenađuje to što Bavarci ovu zimu koriste da pregovaraju sa fudbalerima koji će uskoro da budu slobodni, a jedan od njih je i Stefan Ortega, golman Arminije Bilefeld. Iskusni čuvar mreže će zbog toga biti u centru pažnje u petak od 20.30 časova, kada će da brani protiv Augzburga na otvaranju 25. kola Bundeslige.

Nemački list Bild javlja da je Ortega dobio zvaničnu ponudu Bajerna, da potpiše predugovor sa njim. Aktuelni sa Arminijom mu ističe na leto, a u Bilefeldu su takođe ponudili 29-godišnjem čuvaru mreže produžetak. Sada je na Nemcu španskog porekla da prelomi, da li želi da ostane ili da napravi najveći transfer u karijeri.

Izabrane vesti

Na prvi pogled to deluje kao lak izbor, ali nije baš jednostavno prelomiti. Zna Ortega da je u Arminiji „jedinica“, a da bi u Bajernu bio rezerva Manuelu Nojeru. Istina, 35-godišnji čuvar mreže je već veteran, sve češće se povređuje i možda polako razmišlja i o kraju karijere. Međutim, ugovor mu ističe tek na leto 2023. godine, što znači da će sledeće sezone svakako da bude prvi golman Bavaraca.

Ortega je iz Minhena dobio da potpiše ugovor na četiri godine, a namenjena mu je uloga koju sada ima Sven Ulreh. Ukoliko je prihvati, sa Ulrehom neće biti produžena saradnja. Treći čuvar mreže Bajerna je Aleks Nibel, koji je na pozajmici u Monaku još godinu i po dana.

20.30: (2,60) Arminija Bilefeld (3,20) Augzburg (3,00)

Ortega je dete Arminije, ali nije čitavu karijeru branio u Bilefeldu. U periodu od 2014. do 2017. godine je čuvao mrežu Minhena 1860, posle čega se vratio u matični klub. Ove sezone je branio na 23 meča u Bundesligi, a na šest njih je uspeo da ostane nesavladan.

Poslednji put pre dva kola, u trijumfu nad berlinskim Unionom sa 1:0. Bila je to šesta uzastopna utakmica Arminije na svom terenu na kojoj je ostala neporažena. Najviše zahvaljujući tom nizu sada nije u zoni ispadanja, ima dva boda više od Herte, koja je na mestu koje vodi u plej-aut, ali i Augzburga, današnjeg rivala.

Prošli put, kada su se sastale ove dve ekipe, Ris Oksford je uspeo da savlada Ortegu. Tog 17. oktobra je taj pogodak bio dovoljan za podelu bodova – 1:1.


tagovi

BundesligaArminija BilefeldaugzburgŠtefan Ortega

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara