Bajernov juriš na Jovića, prva ponuda je pitanje časa! Barsini direktori stižu i na Luž

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.19. | 10:25

Šta li su spremili nemački i katalonski gigant

Učestalost Barseloninih skauta na Ajntrahtovim utakmicama, kao i sve češće dovođenje Pari Sen Žermena u kontekst s Lukom Jovićem izazvali su pomamu kakva se ne pamti za jednog srpskog napadača.

Barselona se ne šali, PSŽ je ozbiljan u nameri da zakletom neprijatelju pokvari planove, a glavna vest ovog jutra glasi: Bajernova prva ponuda Ajntrahtu za Luku Jovića je samo pitanje časa! 

Izabrane vesti

Ultratalentovani srpski golgeter ove sezone ne prestaje da oduševljava srpsku i evropsku fudbalsku javnost partijama koje pruža na svim nivoima - od Bundeslige, do Lige Evrope, a nedavno je pelcer preneo i na reprezentativne visine, pošto je prvenac u dresu Srbije postigao baš protiv Nemačke. 

To je očigledno došlo kao šamar otrežnjenja za čelnike Bajerna, svesni da Robert Levandovski ima ograničenu trajnost i da njegovo vreme lagano prolazi. Zbog toga su se odgovorni na Alijanc Areni osvestili i spremni su da krenu u žestoku ofanzivu, sve sa namerom da obesmisle eventualne ponude iz Barselone i Pariza. Jovićeva početna cena u ovom trenutku iznosi 60.000.000 evra, ali kako se interesovanje najbogatijih i najvećih evropskih klubova intenzivira, vrlo lako bi već u narednim danima mogla da dostigne i sumu od čak 70.000.000 evra! Megalomanska operacija čak i za gigante poput Barselone, Bajerna i PSŽ.

Međutim, da bi se bilo šta dogodilo, potrebno je da Ajntraht prvo i konačno iskoristi dogovorenu opciju sa Benfikom i otkupi Luku Jovića za 6.000.000 evra. Osim te sume, Benfiki će od narednog transfera pripasti još 20 odsto, što je dogovor koji je uspostavljen naknadno i nedavno, iznenada i o tome je javnost izvestio portugalski dnevnik Rekord, a danas je potvrdio i katalonski Mundo Deportivo, koji se Jovićevim slučajem bavi do najsitnijih detalja.

Navodno, ljudi koji su zaduženi za Jovićevu karijeru žele da čuju baš njegovo mišljenje o tome šta želi i kako bi dalje da gradi karijeru. Luka je već napravio ogroman korak napred kada je napustio Benfiku, gde je njegova mlada karijera venula, kako bi se razvio i eksplodirao u Frankfurtu. Zbog toga svi oko Jovića žele da sledeći potez bude onaj pravi i da se njegov napredak intenzivira kako bi postao jedan od najboljih golgetera sveta.

Iz Katalonije ovog jutra takođe stižu informacije da će direktorski tandem Barselone Erik Abidal – Ramon Planes biti prisutan na tribinama lisabonskog Luža kako bi po 17. put gledali Jovića i verovatno doneli konačnu presudu o tome da li će pokušati da ga kupi ili ne.

Vreme će pokazati svoje pravo lice, a u ovom trenutku neizvesnost dostiže najvišu tačku. Karijera Luke Jovića biće razrešena uskoro, jer teško je da će Barselona, Bajern ili neko treći dopustiti da se cela priča rastegne do kraja leta. Pogotovo jer je malo talentovanijih, boljih i raspucanijih mladih napadača od Jovića u ovom trenutku. A, Luis Suarez i Robert Levandovski, možda čak i Edinson Kavani moraju da dobiju svoje naslednike...

Foto: Reuters


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara