(© Reuters)
(© Reuters)

Bajernovim mukama nema kraja: Manuel Nojer ne brani do kraja godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 04:05

Rumenige bi Bonoa iz Sevilje, ali nisu svi u Minhenu za Marokanca

Sezona samo što nije počela, a Bajern je u problemu. I napred i nazad. Nikako da dovede Harija Kejna iz Totenhema i zacementira poziciju špica, a deluje da je nesiguran i među stativama, pošto je spao samo na Svena Ulrajha. Najpre je poslao Aleksandra Nibela na novu pozajmicu, ovoga puta u Štutgart, potom prodao Jana Zomera Interu, čime je 35-godišnja večita rezerva Manuelu Nojeru (p)ostala prva opcija, a sve usled saznanja da se kapiten još dugo neće vraćati na teren.

Bild je plasirao informaciju koja brine i navijače i zaposlene na Alijanc areni, a glasi da oporavak veterana ne teče prema očekivanjima, zbog čega je sve izvesnije da ga nećemo gledati na terenu u kalendarskoj godini. A nema ga još od 12. novembra 2022. kad je branio protiv Šalkea, kasnije se teško povredio na skijanju i taj lom noge sprečio ga je da pomogne timu u odbrani Salatare.

Izabrane vesti

Očekivalo se da tokom leta počne lagano da trenira, a u jesenjem delu i da se pojavi u konkurenciji za tim, međutim, Bajern je objavio da je minulog vikenda Manuel morao na još jednu, ovoga puta lakšu, operaciju, kako bi mu se iz tela izvadilo parče metala koje je pomagalo da kost u desnoj nozi brže zaraste. A sve to usporava procec treninga i zasad 37-godišnji golman vežba u teretani.

Sreća u nesreći je saznanja da golmani, za razliku od ostatka tima, brže ulaze u ritam i onog trenutka kad se oporavi Nojer će izvesno biti prvi izbor Tomasa Tuhela. Samo što niko ne može da predvidi kad će to biti, čak Bild pretpostavlja da je za njega prvi deo sezone okončan i pre početka.

Zato čelnici Bajerna traže još jednog golmana. Taj posao preuzeo je na seme Karl Hajnc Rumenige, a prema njegovom mišljenju potrebno je dovesti dovoljno kvalitetnog, sigurnog, stabilnog, a ujedno čuvara mreže koji će prihvatiti ulogu rezerviste kad Manuel konačno ozdravi. Tako se došlo do Jasina Bonoa iz Sevilje, sjajnog učinka sa Andalužanima u pohod na još jedan pehar Lige Evrope, posebno upečtaljivog na prethodnom Mundijalu u Kataru.

Bono je dolaskom Hosea Luisa Mendilibara za trenera izgubio mesto sigurnog startera u Sevilji (menjao se sa Markom Dmitrovićem) i pitanje je kako bi reagovao na to da mora da se preseli na klupu u Minhenu onog trenutka kad se vrati Manuel Nojer. Situaciju dodatno otežava utisak da nisu baš ni svi članovi rukovodstva kluba iz Minhena da se Bono angažuje, što dodatno pojačava nervozu kod navijača.

Em čekaju Kejna, em čekaju Nojera. A prvi takmičarski meč je na programu već u subotu, protiv Lajpciga, za pehar Superkupa Nemačke.

 


tagovi

Jasin BonoManuel NojerBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara