(©Reuters)
(©Reuters)

Bajernovo preznojavanje na minusu: Nojer se "zaledio", Leva nastavio lov na Ronaldov rekord

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 20:45

Minhenski tim zadržao perfektan učinak u Ligi šampiona - 2:1 (2:0)

Iako je nokaut fazu obezbedio pre dvadesetak dana, nije Bajern želeo da povuče ručnu u Kijevu. Nije imao rezultatski motiv, nije bio ni u kompletnom sastavu, ali nije želeo ni da "štedi pluća" za Bundesligu. Još jednom je demonstrirao mentalitet svojstven nemačkim ekipama, tukao je Dinamo u petom kolu, ostavio ga na jednom bodu i definitivno ga ostavio bez šanse da se nađe među 16 najboljih timova Evrope, usput obezbedivši prvo mesto u grupi - 2:1 (2:0).

Kako rezultat ukazuje, a ovoga puta ne odaje lažan utisak, Bavarci su se ozbiljno preznojili na kijevskoj zimi. Iako su na pauzi imali komotnih 2:0, izabranici Julijana Nagelsmana nijednog trenutka se nisu osećali tako. Dinamo je konstantno disao za vratom minhenskom rivalu, a Manuel Nojer mu je svojim "brljotinama" iznova davao krila da krene po zasluženi bod. U svojoj 124. utakmici u Ligi šampiona - izjednačio se sa Đanluiđijem Bufonom na drugom mestu po broju nastupa među golmanima - nemački čuvar mreže pružio je jednu od slabijih partija u dresu Bajerna.

Izabrane vesti

Bio je dekoncentrisan, nesiguran, neuobičajeno statičan na gol-liniji. Jednostavno, bio je neprepoznatljiv. Kao da se zaledio na ukrajinskom minusu. Upravo tako je i delovao sredinom prvog poluvremena kada mu je Leon Gorecka prilikom intervencije vratio loptu unazad, a onda pošto ju je Nojer čitavu promašio, završila na stativi. Okvir gola je zatresla i u drugom minutu nadoknade, kada je Viktor Cigankov snažno šutirao sa distance, a Nojer procenio da lopta ide pored gola. Nesiguran je bio i desetak minuta ranije, kod još jednog, dosta slabijeg udarca pomenutog Cigankova.

Kod Garmašovog gola doduše nije mogao ništa. Odlično je rezervista osetio prazan prostor, ubacio se na dodavanje Cigankova i poslao loptu ispod nemoćnog Nojera. Ipak, početkom, a potom i sredinom drugog dela imao je dve odlične intervencije i delimično popravio celokupni utisak, koji odavno nije bio slabiji kada je izdanje Bajernove "jedinice" u pitanju.

U pobedi Bavaraca, kao i obično, svoj pečat ostavio je Robert Levandovski. I to na kakav način. Namera Benžamena Pavara nije prošla, Zabarnju je odbio centaršut francuskog beka, ali samo do Poljaka, koji je ragovao ekspresno i "makazicama" doveo Bajern u vođstvo iz prve prave šanse. Bio je to njegov deveti gol u petoj utakmici ovogodišnje Lige šampiona i ako ovako nastavi, vrlo lako bi mogao da stigne i prestigne rekord Kristijana Ronalda (16) po broju pogodaka u jednoj godini postavljen u sezoni 2015/16. Ujedno, bila je to deveta uzastopna utakmica elitnog ranga evropskog takmičenja na kojoj se upisao u strelce. I to po drugi put u karijeri. Isto je pošlo za nogom još samo pomenutom Ronaldu (11 uzastopnih mečeva) i Rudu Van Nistelroju (devet) - po jednom.

Drugi gol Bajerna bio je tek nešto manje atraktivan. Korentan Toliso je poslao oštar pas u šesnaesterac, Tomas Miler majstorski propustio kroz noge, a Kingsli Koman sa druge strane opalio po lopti, koja je na putu ka mreži zakačila prvo prečku, a potom i stativu.

Utorak

GRUPA E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2 (0:2)

/Garmaš 70 - Levandovski 14, Koman 42/

21.00: (1,70) Barselona (3,90) Benfika (5,50)



tagovi

Liga šampionaBajern MinhenDinamo KijevRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara