Alfonso Dejvis (Reuters)
Alfonso Dejvis (Reuters)

Bajernovo "uzmi ili ostavi" Dejvisu: Kako stvari stoje biće Auf Wiedersehen na leto

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 16:38

Nemački velikan ne želi ni da se približi zahtevima Dejvisovih agenata koji traže bruto platu od 20.000.000 evra godišnje

Stigao je početkom marta Maks Eberl na Alijanc arenu, dobio u ruke ključeve sportskog sektora i krenuo da rešava goruće probleme u igračkom kadru. Aedan od najvećih, svakako je Alfonso Dejvis. Poslednje dve godine, Real Madrid strpljivo čeka da se Dejvisov ugovor približi kraju, a kako kroz tri meseca Kanađanin ulazi u završnih godinu dana, Kraljevski klub je spreman da krene u napad.

Ipak, trenutno je važnije ono što će se izroditi iz komunikacije Bavaraca i Dejvisa, odnosno njegovih zastupnika koji su, kako bi njihov štićenik produžio ugovor, tažili bruto platu od 20.000.000 evra. Toliko u Bajernu imaju senatori poput Jozue Kimiha, Manuela Nojera, Tomasa Milera... Ali Bajern nije klub koji lako podleže ucenama, obično je on taj koji kaže "uzmi ili ostavi". I baš po tom principu, odlazeći dugogodišnji šampion nemačke predstavio je ponudu jednom od najboljih levih bekova planete... Ponudu od koje neće odstupati. Ona podrazumeva produženje ugovora do 2029. godine i i bruto platu između 11 i 13 miliona evra, tek nešto veću od one koju Dejvis trenutno ima. Na to, su Bavarci ponudili i određene bonude.

Izabrane vesti

"Mogu da kažem da smo pred Alfonsa izneli vrlo konkretnu, vrlo zahvalnu ponudu. U nekim trenucima u životu jednostavno morate da kažete da ili ne", potvrdio je Maks Eberl.

Sport Bild, tvrdi da Dejvis i njegova svita imaju dve opcije. Prva je da prihvate ono što Bajern nudi, a druga da napuste Alijanc arenu na leto. Ako izaberu drugu, nema nikakve dileme da će Real od juna meseca krenuti po 24-godišnjaka, pošto je trenutno, još uzdržan.

"Real Madrid nas nije kontaktirao", takođe je rekao Eberl.

Poznato je da je Bajern, ukoliko Dejvis odbije produžetak saradnje, odredio cenu od 70.000.000 evra za momka u poslednjoj godini ugovora, a da je Real spreman da plati duplo manje. Ne zaboravimo da je Kraljevski klub leta 2014. godine uzeo Bajernu Tonija Krosa u poslednjoj godini ugovora za tričavih 25.000.000 evra napravivši jedan od najboljih transfera u istoriji kluba, te da se leta 2021. godine na Santjago Bernabeu bez ikakvog obeštećenja, preselio David Alaba, nakon što Bajern nije želeo da mu za produžetak saradnje garantuje pomeranje u najviši platni razred kluba.

Nije se Bajern sa Dejvisom ni potrudio da se približi traženim uslovima i kako stvari stoje, na leto će Kanađanin i nemački velikan jedan drugom reći Auf Wiedersehen.






tagovi

Bajern MinhenAlfonso Dejvis

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara