Dušan Bajić (©Starsport)
Dušan Bajić (©Starsport)

Bajić oživeo Novosađane i vratio veru u opstanak

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 10:12

Sa novim šefom stručnog štaba Mladost GAT ne zna za poraz, a dobar niz probaće da nastavi i ovog petka od 13 časova protiv Smedereva, na otvaranju 17. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Mladost GAT je i dalje poslednja na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije, ali od dolaska Dušana Bajića na čelo stručnog štaba barem se vidi svetlo na kraju tunela. Novosađani su vezali tri utakmice bez poraza, dve prvenstvene i jedna u Kupu Srbije. Ovog petka Bajić će prvi put voditi ekipu na domaćem terenu, u goste mu od 13 časova dolazi Smederevo, na otvaranju 17. kola.

Bajić je sezonu počeo na klupi Vojvodine, čija je Mladost nezvanična filijala. Tamo je bio pomoćnik, najpre Radoslavu Bataku, pa zatim i Ranku Popoviću. Od početka novembra prešao je na klupu Mladosti, a sa njim GAT-ovci su konačno počeli da beleže dobre rezultate.

Izabrane vesti

Sve je krenulo od trijumfa nad Mačvom u Šapcu (1:0) i plasmana u osminu finala nacionalnog kupa. Zatim pobeđena je Kolubara u Lazarevcu (2:0), a potom je sa teškog gostovanja u Sremskoj Mitrovici Mladost otkinula bod Radničkom (0:0). Dakle, pod Bajićevim vođstvom Novosađani još nisu primili nijedan gol.

Uostalom, odbrana i nije najveći problem Mladosti ove sezone. Primila je Mladost 18 golova iz dosadašnjih 15 kola, gori od nje po tom kriterijumu su RFK Novi Sad (27), Grafičar (23), Radnički Novi Beograd i Jedinstvo iz Uba (po 19). Bajić je samo dodatno utegao poslednju liniju.


13.00: (2,00) Mladost GAT (3,10) Smederevo (3,90)


Veći problem Novosađana je drugi neefikasni napad u ligi (10 golova), samo je Metalac (7) lošiji. Najbolji strelac tima ove sezone je Bojan Čečarić sa tri pogotka, Nikola Pavlica je dva puta bio strelac, dok su Nemanja Ilić, Milan Jokić, Milorad Balabanović, Lukijan Abadžija i Ivan Vukčević dali po jedan gol.

Danas će njima svima biti zadatak da probiju smederevsku tvrđavu, drugu najčvršću odbranu u ligi. Smederevci sa 25 bodova i gol-razlikom 15:10 trenutno dele drugu poziciju na tabeli, zajedno sa Tekstilcem. Seriju od tri utakmice bez pobede Oklopnici su prekinuli u prošlom kolu, trijumfom nad Inđijom (2:1) posle preokreta. Nije ih poremetilo ni to što su Sremci poveli već u šestom minutu.

U prvom susretu u sezoni, sredinom avgusta, Smederevo je ispustilo pobedu protiv Mladosti u finišu. Golom Davida Ivića Oklopnici su vodili od 19. minuta, ali Pavlica je isčupao Novosađanima bod pogotkom u 86. minutu.

Ovog petka igra se još jedna utakmica, Radnički Novi Beograd će ugostiti RFK Novi Sad, takođe od 13 časova. Biće to prilika da debituje novi trener Majstora Izet Ljajić.

Inače, i u ovom kolu će Dubočica morati da pauzira, odnosno njen meč sa Inđijom je odložen za neki drugi termin, zbog zauzetosti stadiona u Leskovcu za meč Srbije i Bugarske. Zato, u četvrtak je saopšteno da će njen meč 16. kola Mozzart Bet Prve lige protiv Smedereva da bude odigran u utorak 21. novembra.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

13.00: (2,00) Mladost GAT (3,10) Smederevo (3,90)

13.00: (1,57) Radnički Novi Beograd (3,70) RFK Novi Sad (5,80)

Subota

13.00: Jedinstvo Ub – Grafičar

13.00: Sloboda Užice – Tekstilac Odžaci

13.00: OFK Vršac – Radnički Sremska Mitrovica

13.00: Metalac – OFK Beograd

15.00: Mačva – Kolubara

Odloženo:

Dubočica – Inđija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeMladost Novi SadSmederevoDušan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara