Vasilije Bakić (©Starsport)
Vasilije Bakić (©Starsport)

Bakić i Ivelja čekaju Trajkovića na prozivci Radničkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 16:48

Na pomolu dogovor i sa Miloradom Stajićem

Samo 13 dana nakon poslednje takmičarske utakmice u prethodnoj sezoni i pobede nad Inđijom, koja je za Radnički bila spas u zadnji čas, Nišlije će početi pripreme za novi šampionat Mozzart Bet Superlige. Okupljanje zakazano za subotu nešto pre 18 časova na Čairu predstavljaće ujedno i zvaničnu promociju novog šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića.

Radnički se opredelio za mladog stratega, dosadašnjeg člana stručnog štaba u švedskom Malmeu, bez mnogo iskustva u samostalnom trenerskom radu, ali sa iskustvom rada u Nišu, pošto je asistirao Radoslavu Bataku u njegovom prvom mandatu na Čairu pre neku godinu. Trajković će sutra doputovati iz Švedske, obaviti prozivku, ali pravi rad počeće od ponedeljka, kada bi ekipa trebalo da bude kompletna, pošto se verovatno neće baš svi pojaviti na sutrašnjem prvom okupljanju.

Izabrane vesti

Ali, tu bi trebalo da budu dva nova lica. Vasilije Bakić, dosadašnji štoper Kolubare i Pavle Ivelja, visoki napadač koji stiže iz redova Grafičara, prva su pojačanja Radničkog za novu sezonu. Bakić ima 23 godine, prošao je školu Čukaričkog, a u Kolubari proveo prethodne dve sezone i u minuloj bio jedan od najstandardnijih u poslednjoj liniji tima. Igrač je na trenutno najdeficitarnijoj poziciji u Radničkom, posle odlazaka Savića, Andrića, Varge, te teške povrede Etongua, a ioanko je tu najviše škripalo tokom prethodne sezone. Podsetimo, Radnički je na ukupno 44 utakmice u tri takmičenja primio čak 70 golova.

Ivelja se istakao sa sedam golova za polusezonu u Grafičaru, uključujući i onaj protiv Radnika u prvom meču baraža za popunu Superlige. Visok je 190 centimetara i njegov dolazak je možda prva „pripremna radnja“ u sklopu potencijalnog transfera Miljana Škrbića, za koga postoji interesovanje nekih klubova iz inostranstva. Sve i da ostane, Škrbić, zbog crvenog kartona u revanšu baraža, svakako neće moći da pomogne Radničkom na startu novog prvenstva.

Kako Mozzart Sport saznaje, još jedan dosadašnji fudbaler Grafičara na radaru je Radničkog. Reč je o defanzivnom veznom fudbaleru Miloradu Stajiću, momku koji ima 21 godinu i zanimljiv „si-vi“, pošto je rođen u Švajcarskoj i prošao sve mlađe kategorije u Bazelu. Za razliku od Bakića i Ivelje, njegov dolazak u Niš još se ne može podvesti pod kategoriju svršenog posla.

Centralni deo priprema Radnički će obaviti u Banskom, poznatom bugarskom zimskom turističkom centru, gde će boraviti od 1. do 10. jula.



tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaPavle Ivelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara