(© Starsport)
(© Starsport)

Bakula Jovičić: Kao zvezdaš voleo bih da Dzjuba dođe, svi u Rusiji su pravili igru oko njega

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 08:10

“Imao bi i veliki motiv, voli da igra pred punim stadionom”, poručio je nekadašnji vezista crveno-belih

Uvek će biti oprečnih mišljenja navijača Crvene zvezde oko angažovanja snažnog napadača Zenita Artjoma Dzjube. Ali kada zavirite na ruske portale, spoznate kolika je tamo zvezda bivši kapiten Zbornaje i čovek koji je godinama bio personifikacija uspeha Zenita.

Svi se javljaju sa mišljenjima o tome da li bi posle izvesnog rastanka sa klubom iz Sankt Peterburga, Artjom Dzjuba trebalo da pređe u Beograd. Neke od najvećih legendi ruskog fudbala pozdravljaju njegov potencijalni prelazak u Zvezdu, drugi se osvrću na njegov vrlo jak karakter i opasnost da u svlačionici napravi toksičnu atmosferu.

Izabrane vesti

Za Branka Jovičića dileme nema. Nekadašnji vezista Crvene zvezde tvrdi da bi Dzjuba imao veliku uticaj na igru srpskog šampiona, i da bi bi jako motivisan da u Beogradu piše istoriju.

”Gde god je igrao Dzjuba je imao veliki uticaj na ekipu. Treneri su pravili tim oko njega, čak je i u Zenitu bilo tako, bez obzira što je taj tim pun zvezde. On je čovek sa mnogo titula, voli da utiče na igru tima. Bio bi stvarno veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, špic koji voli da daje golove. Jako dobar u vazduhu”, poručio je za MOZZART Sport Branko Jovičić.

Poznato je da je najveća karakteristika potencijalnog Zvezdinog pojačanja igra glavom. Ali reč je o napadaču koji trenerima daje mogućnost da imaju produžetak igre. Ili prostoje rečeno: zna da zadrži loptu.

”U Zenitu je bio odličan, uz male padova. Ali igra se pravila oko njega. Da ste me pitali pre godinu dana da li imaš šanse da Artom dođe u Zvezdu, bio bih pesimističan. Sada se situacija okrenula. Na ruku mom bivšem klubu idu sankcije ruskim klubovima. Možda će mu to biti motiv”.

Uvek se kod dolaska ovakvih igrača pominje faktor motiva. Jasno je da bi sa Dzjubu Zvezda predstavljala stepenicu niže.

“O njemu mogu da govorim samo sa fudbalske strane. Nisam delio sa njim svlačionicu, pa da znam kakve su mu navike. Fudbalski, bio bi ogromno pojačanje. I kao zvezdaš voleo bih da dođe u Beograd, baš bih voleo. On je rusku ligu igrao na vrlo visokom nivou, što jasno pokazuje da godine nisu problem. Imao bi i jak motiv. Takav je karakter. Voli da igra pred vatrenim navijačima, pred punim stadionom. A to Zvezda može da mu omogući”.


tagovi

Artijom DzjubaBranko Jovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara