Bale is back!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 19:21

Nova „devetka“ Totenhema se opet smeje

To se čekalo. Sad nema izgovora, ako ih je uopšte bilo, sa poslednja dva pojačanja mora Žoze Murinjo pod obavezno da napadne plasman u Ligu šampiona. Tek nekoliko minuta posle promocije Serhija Regilona, dres Totenhema zadužio je i Geret Bejl, sa zadatkom da postane oslonac visokih ambicija portugalskog stručnjaka.

Velšanin se posle sedam godina provedenih u Realu vratio u London. Tamo gde se probio, u potpunosti afirmisao, rešio je da pokuša da vrati na pravu stazu karijeru koja je poslednje dve godine – još od golova Liverpulu u kijevskom finalu Lige šampiona – u drastičnom padu. Bejlu je potrebno da igra, Murinju je potreban Geret željan igre, Totenhemu je neophodna sveža krv, a sa ovako sklopljenim timom jasno je da je zadatak Pevaca da se opet umešaju u borbu za vrh premijerligaške tabele.

Izabrane vesti

Angažman Bejla zaveden je kao pozajmica do kraja sezone, s tim da se još ne zna hoće li Englezi imati pravu da ga otkupe. Ovaj posao koštaće oko 23.000.000 evra, od čega je 15.000.000 u formi otplate pozajmice, a 8.500.000 polovine godišnjih primaranja. Drugu polovinu plate pokriće Španci, koji su sve vreme tražili način da ga se otarase, jer nije bio u planovima Zinedina Zidana i samo je nervirao francuskog stručnjaka.

Bejl će na novom Vajt Hart Lejnu nositi „devetku“, jer je njegov omiljeni broj (11) u vlasništvu Erika Lemele. Naravo, Geret nije centarfor, ali činjenica da je zaslužan za 114 golova Totenhema u prvom mandatu (56 dao, 58 namestio) jasno je šta se od njega očekuje.

Predsednik Dani Levi uspeo je u misiji povratka Bejla. Klupski tviter nalog promovisao ga je pod sloganom „Bale is back“. Ako ništa drugo, lepo je videti ga da se opet smeje. 

Smeje se i Žoze Murinjo. Te 2013. se mimoišao sa Geretom Bejlom, jer je napustio Real, a krilni napadač samo nekoliko meseci kasnije stigao za obeštećenje od 101.000.000 evra. U međuvremenu je osvojio četiri Lige šampiona, dve Primere i jedan pehar Kupa kralja i sa takvom kolekcijom trofeja inspirisan je da prekine prokletstvo Totenhema kad su trofeji u pitanju. Poslednji je osvojen 2008. i to Liga kup.

Da li je vreme da se osvoji neko takmičenje?



tagovi

Geret BejlTotenhemLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara