(©AFP)
(©AFP)

Banfild iz penala u 97. minutu sačuvao oreol nepobedivosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 03:55

Dalota nije slomio pritisak u dubokoj nadoknadi

Osamio se Banfild na čelu tabele grupe B pobedom nad Himnazijom na stadionu Florencio Sola - 2:1. Zadržao je Banfild maksimalan učinak u stazi šampiona uz dosta muke. Daleko od toga da je domaćin briljirao, ali je, ipak, ispunio cilj.

Od svih ekipa u stazi šampiona, u obe grupe, Banfild je jedini tim koji je zabeležio dva trijumfa. Podatak koji dovoljno govori o ujednačenosti timova i da čak ni velikani poput Boke Juniorsa i River Plejta ne mogu unapred da upišu bodove. Direktnije je igrala Himnazija, imala je posed, stvorila je više stopostotnih šansi, ali su je pomračenja uma u pojedinim trenucima koštala bod(ova).

Izabrane vesti

Susret 2. kola Kupa Dijego Armando Maradona nije mogao bolje početi ako pitate Banfild. Domaćinu su bile dovoljne 73 sekunde da stekne prednost. Poveo je Banfild golom Agustina Fontane koji je demonstrirao snalažljivost i njuh za gol. Igrači Himnazije su očajno branili prekid, snebivali su se i pogledali, a dok je trajala opšta konfuzija u redovima gostiju, Fontana je ugrabio šansu koja mu se ukazala.


Na propisne muke stavili su igrači Himnazije golmana Arboledu u nekoliko navrata u prvom poluvremenu, ali su na izjednačujući pogodak morali da sačekaju drugih 45 minuta. Ovoga puta start je bio koban po Banfild. Pogrešio je defanzivac Banfilda, dešavanja je pratio Matijas Garsija, signalizirao je saigračima da će napasti prostor i da očekuje centaršut. "Kifla" je bila savršena, a Garsija je u 48. minutu zakucao glavom loptu u mrežu.

Marselo Veigant je krvnički startovao sredinom drugog dela igre, a glavni sudija Erera ni trenutka nije razmišljao. Pokazao mu je crveni karton i poslao ga u svlačionicu. Ni pored brojčane nadmoći Banfild nije uspevao da probije bedem gostiju. Sve je vodilo ka podeli bodova, ali su se igrači Himnazije postarali da izbiju sebi bod iz džepa. U dubokoj nadoknadi dosuđen je jedanaesterac za Banfild, a Hesus Alberto Daloto je bio neumoljiv sa bele tačke.


KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - 2. KOLO


Staza šampiona, Grupa B

Utorak

Banfild - Himnazija 2:1 (1:0)

/Fontana 2, Daloto 90+7pen - Garsija 48/



tagovi

Liga kup ArgentineArgentina 1Himnasija La PlataBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara