Malkom (©Reuters)
Malkom (©Reuters)

Banjac pokvario Zenitovu šampionsku proslavu, Kasijera sprečio Krasnodar da odnese pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 17:45

Kolumbijac u 96. minutu pogodio i izbio gostima dva boda iz džepa...

Zenit je odbranio titulu, nanizao ih je pet i prišio zvezdicu na grb. Za šampionsku proslavu spremio je specijalnu garnituru – zlatnu. Navijači su došli na velelepni stadion u Sankt Peterburgu da pozdrave šampione, priželjkivali su novu pobedu, a sačekao ih je „hladan tuš“.

Dobio je Krasnodar pozivnicu za Zenitovu feštu i veliku proslavu uspeo je da pokvari. Nije se obazirao na to što je sve pripremljeno za krunisanje nebeskoplavih, nije bio impresioniran ambijentom, niti je pao u očaj kada je Malkom fenomenalnim šutem sa distance zanjihao mrežu. Imao je spreman odgovor Vladimir Ivić, ali iako je njegov tim preokrenuo, nije odneo tri boda iz Sankt Peterburga – 2:2 (1:0).

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo Zenitu da pognute glave napusti teren, da ostane bez ijednog boda. Da ne bude krajnje neprijatno i žurka u potpunosti upropaštena postarao se – Mateo Kasijera. Zvezdin pik za napadača je pogodio u dubokoj nadoknadi i sprečio Krasnodar da trijumfuje. Bio je tek drugi prvenstveni gol Kolumbijca u tekućoj sezoni…

Mateo Kasijera je mesecima bio bez pogotka, probudio se iz zimskog sna protiv Lokomotive. Početkom aprila dao je prvi gol u Premijer ligi, da bi mesec dana kasnije bio precizan tokom šampionskog slavlja.

Iako je ostao bez pobede, a od nje su Krasnodar delili minuti, i te kako Vladimir Ivić može svime viđenim da bude zadovoljan pred finale Kupa Rusije. Njegov tim se nadmetao sa šampionom, uspeo i da napravi preokret, a najzaslužniji su bili srpski vezista Mihajlo Banjac i Aleksej Jonov. Na sjajan gol Malkoma – ukupno 26. u sezoni – uzvratio je još lepšim srpski vezista. Namestio se, pucao levom nogom sa ivice kaznenog prostora – neodbranjivo!

Aleksej Jonov je nekoliko minuta kasnije iskoristio neopreznost Zenitove odbrane. Ubacio se defanzivcima iza leđa i kod stative ćušnuo loptu u mrežu. Sve je vodilo ka tome da će se Krasnodar revanširati nebeskoplavima za poraz iz prvog dela sezone, ali se ukazao Mateo Kasijera i doneo olakšanje šampionskom timu.

Ne bi bilo prijatno slaviti titulu i primati medalje posle poraza…

RUSIJA 1 – 27. KOLO

Subota

Ural - Orenburg 2:1 (0:0)

/Jušin 62, Kaplenko 89pen - Obuhov 83/

Himki - Spartak - Moskva 1:1 (1:0)

/Mirzov 23 - Sobolev 56/

Zenit - Krasnodar 2:2(1:0)

/Malkom 15, Kasijera 90+6 - Banjac 51, Jonov 58/

18.00: (1,18) CSKA Moskva (7,25) Torpedo Moskva (15,0)

Nedelja

13.00: (2,20) Krilja Sovjetov (3,45) Lokomotiva Moskva (3,25)

15.30: (1,90) Dinamo Moskva (3,50) Ahmat (4,10)

18.00: (2,25) Fakel (3,15) Nižnji Novgorod (3,45)

18.00: (2,45) Soči (3,35) Rostov (2,90)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

ZenitKrasnodarPremijer liga RusijaRusija 1Vladimir IvićMihajlo BanjacMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara