Aleksandar Stanojević i Maki Banjak (©FK Partizan)
Aleksandar Stanojević i Maki Banjak (©FK Partizan)

Banjak prihvatio ponudu Kairata, Partizanu pola miliona evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 09:26

Kamerunski štoper napustio crno-bele

(Od specijalnog izveštača iz Ptuja)

Došao je s namerom da bude dugotrajno rešenje na štoperskoj poziciji – odlazi posle samo godinu dana. Nije se Maki Banjak naigrao u Partizanu, a pošto ne bi bio prva opcija ni da je ostao, odlučio je da promeni sredinu. Novi klub kamerunskog štopera je Kairat iz Almatija.

Izabrane vesti

Čelnici crno-belih dogovorili su saradnju sa prvakom Kazahstana i uspeli da neutralizuju troškove uložene u angažman bivšeg štopera Olimpije, tako što će im na račun leđi 500.000 evra na ime obeštećenja. Toliko je nominalno koštao transfer Banjaka sa Stožica u Beograd, uz napomenu da je druga rata prebijena kad je u suprotnom smeru otišao napadač Đorđe Ivanović.

Banjak isprava nije želeo da se seli u Kazahstan, smatrajući da može da dobije povoljniju ponudu. Možda baš Olimpije na čijoj klupi je od nedavno Savo Milošević, međutim, kako su Ljubljančani u finansijskim problemima od tog posla se brzo odustalo. Opcije su se smanjivale, Kairat je bio uporan i na kraju je uspeo da ubedi izdanka Barselonina La Masije da se otisne put istoka.

Tokom utorka u Ptuju su boravili menadžeri koji vode računa o Banjakovoj karijeri, a posle razgovora sa njima, 26-godišnji defanivac prelomio je da otvori novo poglavlje u karijeri, iako je sa Parnim valjkom imao još dve godine ugovora. Već je napustio Partizanovu ekspediciju u Sloveniji i otišao za Almati, gde ga čekaju lekarski pregledi i promocija u novom klubu.

Partizan na taj način, posle isteka pozajmice Svetozara Markovića (Olimpijakos) ostaje sa Igorom Vujačićem i Sinišom Saničaninom kao prvim opcijama na mestima centralnih defanzivaca, Bojanom Ostojićem kao alternativom, te mladim snagama iz podmlatka, Matijom Đorđevićem i Lukom Subotićem. Angažman još jednog, zasad, nije u planu, ali...

Istovremeno, danas se ekipi crno-belih na pripremama u Sloveniji pridružio Rikardo Gomeš, koji se juče vratio u Partizan.



tagovi

FK PartizanMaki BanjakKairatletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara