Partizanova budućnost: Arambašić, Subotić, Baždar, Milovanović i Đorđević (©Stasport)
Partizanova budućnost: Arambašić, Subotić, Baždar, Milovanović i Đorđević (©Stasport)

Partizanova mlađarija okupljena oko Natha: Tri špica po 30 minuta, kad će Terzić ako ne sad

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 08:10

Crno-beli protiv Kopra od 18 časova igraju drugi test meč u Sloveniji

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Grupa JNA pevala je o deci Partizana, a Aleksandar Stanojević ih poziva da se dokažu. Na kontrolnom susretu sa Koprom – drugom tokom pripremnog perioda u Sloveniji – šef stručnog štaba crno-belih promovisaće momke iz podmlatka u startere kako bi stekao precizniji uvid u njihove domete.

Izabrane vesti

Posebno se to odnosi na napadače. S obzirom da je u iščekivanju Rikarda Gomeša (sinoć doputovao u Ptuj, za popodne planiran individualni trening) i još jednog špica (u klubu se nadaju potpisu u narednim danima) knjiga pala na golobrade momke iz „Zemunela“, Stanojević želi da ih proveri na susretu sa timom koji je članstvo u elitnom rangu sačuvao u baražu za opstanak, pošto je u dva meča bio bolji od Krke (2:0, 2:3).

Ne možemo još da uigravamo ekipu, kad u napadu nemamo krucijalne igrače. Tri špica će igrati po 30 minuta: prvih Samed Baždar (2004), drugih Marko Milovanović (2003), završnih Nikola Štulić (2001)“, predočio je Partizanov trener plan, podložan promenama (zavisno od situacije), za utakmicu čiji je početak zakazan za 18 časova u obližnjem Kidričevu, na stadionu Aliminija.

Prema najavama sa treninga, Partizan bi trebalo da počne meč u rasporedu 4-2-3-1: Stevanović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Terzić, Natho, Jović – Baždar. To znači da će Izraelac Natho, kao jedan od najiskusnijih u timu, preuzeti odgovornost da deli lopte mlađariji: osim 17-godišnjeg Baždara, lane najboljeg strelca Kadetske lige, Nemanji Joviću (2002) kome je asistirao za remi sa Murom, te Nikoli Terziću (2000), zimskom novajliji iz Čukaričkog. Da struka stekne uvid koliki teret mogu da podnesu.

Krenućemo sa Baždarom u špicu i Terzićem po krilu. Zašto da ne? Da vidimo šta od njih možemo da očekujemo. Na primer, Terzić je odigrao dobro protiv Mure kad je ušao, hajde da vidimo kakav je kao starter, to je malo drugačije. Probaćemo dok možemo. Posle – nema. Gotovo. Ili možeš ili ne možeš. Nekome je jedna šansa. I nama trenerima je jedna. U Partizanu je stalno dokazivanje. Rekao sam Terzi: ’Ugrabi priliku sad kad si je dobio. Dolaze aždaje, možda stigne stranac, vraća se Filip Holender, kad ćeš da dobiješ šansu?’ Baždar ju je iskoristio. Nadamo se da će i Nikola“.

To nije sve od tinejdžera. Centralni deo odbrane činiće Igor Vujačić i Siniša Saničanin, kako bi se novajlija iz Vojvodine što brže uklopio sa starosedeocem, međutim, ideja struke je da u drugom poluvremenu proba bar jednog od dvojice poletaraca, Mateju Đorđevića i(li) Luku Subotića, obojicu iz „klase 2003“.

Imamo šest štopera, ne znam kakva je situacija sa Makijem Banjakom, vidim da je Kairat zainteresovan, tehnički ne možemo sve da koristimo. Zato mi u ovom periodu rezultat nije bitan. A i bitan je“, uakzuje Stanojević na težinu Partizanovog grba.

U PLANU I PETA PROVERA

Posle 2:2 sa Murom, te današnje kontrole sa Koprom, igraće Partizan još sa poljskom Krakovijom 4. jula i ruskim Rostovim četiri dana kasnije, a postoji mogućnost da u međuvremenu zakaže petu proveru tokom boravka u Sloveniji.

Ideja stručnog štaba je da to bude član ovdašnje Prve lige ili u najmanju ruku drugoligaš. Kao termin je lociran 7. jul, sa namerom da na tom susretu šansu dobiju momci skromnije minutaže u dosadašnjem toku priprema, poput četvrtog golmana Slavkovića, špica Milovanovića...


tagovi

Samed BaždarMarko MilovanovićNikola Štulić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara