Vlado Jagodić (@MN Press)
Vlado Jagodić (@MN Press)

Banjalučani bez Vranješa u Bijeljini, Perović pred otkazom

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.10.20. | 12:40

Radnik dočekuje Borac posle dva vezana poraza. Iskusni stručnjak bi mogao da bude smenjen u slučaju novog neuspeha

Šampion Sarajevo je i u novom prvenstvu Premijer lige Bosne i Hercegovine zaposeo čelo tabele, Željeznačar je napravio dva neočekivana kiksa na Grbavici protiv atusajdera Krupe i Mladosti, dok bi Borac mogao da pomrsi račune timovima iz glavnog grada.

Banjalučani imaju svih šest pobeda na svom terenu, ali su problem gostovanja. Na četiri utakmice samo tri boda. Posle tri vezana neuspeha pobeđen je Olimpik iz Sarajeva sa 4:1. Izabranici trenera Vlada Jagodića danas (18.00) igraju protiv tima iz donjeg dela tabele, Radnika. Ekipa iz Bijeljine ove sezone igra slabo, ima dva vezana poraza, a četiri u poslednjih pet kola, pa se drma klupa iskusnom treneru Slavku Peroviću. U slučaju novog neuspeha, moglo bi da dođe do smene na kormilu tima iz Semberije.

Izabrane vesti

Problem za Radnik biće neigranje kapitena Velibora Đurića, dok će u kombinaciji biti Lazić i Vušurović.

"Dolazi nam ekipa koja je ove sezone mnogo uložila u igrače, sastavili su jedan respektabilan tim, imaju visoke ambicije, ali mi u susret ne ulazimo sa belom zastavom. Sigurno ćemo dati sve od sebe da izvučemo povoljan rezultat, iznenadimo našeg protivnika i eventulanim osvajanjem tri boda pomaknemo se ka gornjem delu tabele“, rekao je Dejan Koraksić, defanzivac Radnika, za portal sport.sport.ba.

Iskusni napadač Borca Saša Kajkut je uvek raspoložen kada igra protiv Radnika. Postigao je gol protiv tima iz Bijeljine sa čak pet timova za koje je igrao – Čelik, Krupa, Zrinjski, Željezničar i Borac prošle sezone, kada je bilo 2:1 za Banjalučane.

Najbolji strelac Borca ove sezone je Goran Zakarić, nekadašnji igrač Partizana, pre toga Željezničara. Krilni napadač je postigao pet pogodaka. Za meč u Bijeljini, Jagodić neće moći da računa na kapitena Stojana Vranješa.

"Valjalo bi nam da bude vreme dobro. Normalno je da cenimo protivnika, ali znamo koliko mi vredimo. Uradićemo sve da osvojimo bodove. Naravno, bod ili bodove, sve što se sabira je dobro. Nećemo da igramo na nerešeno, nego ćemo da pokušamo da nastavimo niz pobeda“, rekao je Vlado Jagodić, trener Borca.

U prvom meču dana, Tuzla Siti dočekuje Zrinjski na Tušnju (15.00). Domaćin će biti oslabljen. Trener Zlatan Nalić ne može da računa na Barišića, Morisa i Rustemovića.

"Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u ligi. Ekipa su koja je imala malo težak start u Premijer ligu. Sada su već jedna dosta dobra ekipa, sa dobrim igrama i rezultatima. Imali su problem sa realizacijom, ali sve su bolja i bolja ekipa. Što se tiče nas, mi smo tim koji igra dosta dobar fudbal. Dosta često to i naplatimo. Protiv Željezničara nam je sreća okrenula leđa, ali se nadam da ćemo da nastavimo sa dobrim igrama i zalaganjem i da ćemo početi da osvajamo bodove protiv direktnih konkurenata za gornji deo tabele“, rekao je Nalić.

PREMIJER LIGA BIH – 11. KOLO

Petak

15.00: (2,15) Tuzla Siti (3,05) Zrinjski (3,50)

18.00: (7,75) Radnik (4,20) Borac B. (1,40)

20.00: (1,62) Velež (3,60) Sloboda (5,30)

Subota

15.00: (2,75) Krupa (3,00) Mladost DK (2,60)

15.00: (7,25) Olimpik Sarajevo (4,20) Željezničar (1,42)

19.05: (1,65) Sarajevo (3,60) Široki Brijeg (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiHBiH 1Borac BanjalukaTuzlaRadnik BijeljinaVeležSlobodaSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara