Stadion Borca (©Printscreen)
Stadion Borca (©Printscreen)

Banjalučani nabijaju gol-razliku protiv slabašne Zvijezde

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 12:08

Premijer liga Bosna i Hercegovine: Banjalučani veliki favoriti danas (19.00) protiv novajlije u ligi

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Zbog odlaganih utakmica na samom početku, nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ide nešto ubrzanijim ritmom, pa će već danas biti otvoreno šesto kolo. Ova runda biće odigrana u naredna četiri dana, a sve kreće iz Banjaluke i završava u Mostaru.

Izabrane vesti

Posle eliminacije iz Evrope od bečke Austrije, Borac se okrenuo domaćem takmičenju kojeg nije otvorio baš najbolje. Poraz na Grbavici od Željezničara pomalo je uzdrmao tabor Banjalučana, pa je trener Vinko Marinović morao naći način da probudi tim. U tome je i uspeo jer je u prethodna dva meča Borac upisao dve ubedljive pobede. Prvo nad Igmanom 4:1, a onda je pala i Sloga sa visokih 5:0.

Čak devet postignutih golova uz svega jedan primljen svakako su napumpali samopouzdanje u svlačionici, pa će i večeras biti isti cilj. Borac je opet domaćin, treći put zaredom, što će biti idealna prilika da se nastavi istim putem. Polako se ide ka vrhu tabele, što je prvenstveni cilj tima iz Banjaluke, jer će pokušati pomrsiti konce nezaustavljivom Zrinjskom.

Pre odlaska na reprezentativnu pauzu, Borac će pokušati dodatno popraviti gol-razliku koja je jako bitna za samopoudanje ekipe, a sudeći po prethodnim utakmicama to je izvesno pošto Zvijezda za sada deluje kao da je zalutala u elitni rang.

U odličnom ritmu dočekujemo novi ispit u Premijer ligi BiH. Vezali smo tri pobede u svim takmičenjima, a posebno me raduje što smo bili veoma efikasni i raznovrsni u napadu. Želimo da nastavimo seriju pobeda. Cilj nam je da pružimo još jednu dobru partiju i da na reprezentativnu pauzu odemo sa nova tri boda na svom kontu”, rekao je trener Borca Vinko Marinović u najavi utakmice i dodao:

"Čeka nas još jedna teška utakmica i sa punim fokusom i koncentracijom moramo da uđemo u duel sa ekipom Zvijezde 09 koja poseduje kvalitetne igrače spremne da, ukoliko im se to dopusti, iskoriste svaku šansu. Na nama je da budemo pravi i da pokažemo da, iz utakmice u utakmicu, idemo uzlaznom putanjom“, jasan je trener Banjalučana.

Iako je sa velikim ambicijama ušla u Premijer ligu, Zvijezda deluje kao da je zalutala u elitni rang. Do sada je tim iz Bijeljine upisao svega jedan trijumf, te četiri poraza u kojima su primili čak 16 pogodaka. Istina, jesu gostovali Veležu i Zrinjskom, ali za loše rezultate opravdanja nema.

Teško da će gosti i večeras moći nešto napraviti, pošto Borac podiže formu i deluje raspucan, a ako odbrana Zvijezde bude porozna kao do sada, ubedljiv trijumf domaćina ne bi smeo doći u pitanje.

"Hrabra igra iz Mostara mogla bi da bude putokaz za ovaj susret. Naravno, ni pred ovaj susret nismo u situaciji da pretimo favoritu kao što je Borac, ali imamo pravo da se nadamo da će to biti još bolje nego u prethodnim mečevima. Da li će to biti dovoljno za osvajanje bodova, veoma teško je reći. Najvažnije je da ne zaostanemo bodovno za ostalim rivalima, jer kada se uigramo sigurno da će to biti sasvim druga priča“, istakao je Mihajlo Jurasović, trener Zvijezde.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 7. KOLO

Petak

19.00: (1,12) Borac Banjaluka (8,00) Zvijezda (16,0)

Subota

19.30: (1,75) Posušje (3,50) Sloga Doboj (4,50)

20.45: (3,60) GOŠK (3,45) Sarajevo (1,95)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

19.45: Tuzla Siti – Igman Konjic

19.45: Velež – Željezničar

Ponedeljak

20.00: Zrinjski - Široki Brijeg



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHBorac BanjalukaZvijezda 09

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara