Stadion Borca (©YouTube/DRON PRO DRIVER
Stadion Borca (©YouTube/DRON PRO DRIVER

Banjalučani vidaju rane posle fijaska u Kupu BiH

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.02.23. | 13:04

Nastavlja se šampionat mečom u Banjaluci, danas (18.00) stiže Široki Brijeg. Oba tima imala lošu uvertiru pred ovaj duel

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle više od tri meseca pauze, konačno će se lopta da se zakotrlja na terenima u Bosni i Hercegovini. Istina, minulog vikenda su igrane utakmice Kupa. Ima li boljeg načina nego otvoriti polusezonu derbijem? Prvu utakmicu nastavka sezone odigraće večeras (18.00) u Banjaluci Borac i Široki Brijeg

Izabrane vesti

Bez dileme, jedan od najzanimljivijih susreta 20. kola, s obzirom da se sastaju trećeplasirana i drugoplasirana ekipa. Borac ima 33 boda, tri manje od današnjeg rivala, tako da će ovo biti direktan okršaj za drugu poziciju i učvrsčivanje plasmana u Evropu. Svakako, ima još mnogo da se igra, ali su utakmice sa direktnim rivalima uvek bile najvažnije.

Borac je ovu godinu otvorio loše, eliminacijom iz Kupa od prijedorskog Rudara, pa će ova utakmica biti prilika da se iskupe navijačima.

"Široki je ekipa koja nije puno menjala igrački kadar. Što se nas tiče, mi želimo da odigramo dobru utakmicu i da se iskupimo za poraz u Kupu BiH te da na najbolji način otvorimo drugi deo sezone koji počinje ovom utakmicom", rekao je šef struke Borca Vinko Marinović i dodao:

"Radili smo i analizirali smo sve u prošloj sedmici. Dobio sam dobru reakciju posle toga i nadam se da će oni to pokazati na terenu. Igramo kući, pred našom publikom i sigurno da ćemo dati sve od sebe. Dugo nismo igrali u Banjaluci, izuzev one utakmice sa Slobodom, i mislim da to mnogo znači našim igračima".

20.00: (2,00) Borac BL (3,05) Široki Brijeg (3,90)

Široki Brijeg je bio jedno od pozitivnih iznenađenja u prvom delu sezone i ekipa koja je jedina uspevala zapretiti moćnom Zrinjskom. Upravo iz tih razloga, kostur ekipe se nije menjao, što svakako može biti pozitivan faktor za nastavak sezone. S obzirom da su prošle godine, Širokobriježani ostali bez Evrope, to će za ovu biti prevashodni cilj, pa će se već od ove utakmice tražiti pojačavanje bodovnog salda.

Eliminacija u Kupu od Tuzla Sitija samo će biti dodatan motiv da se pokuša kroz prvenstvo izboriti Evropa.

"Znamo da je Borac ekipa koja je na domaćem terenu favorit. Treba da ih poštujemo, ali moramo da budemo maksimalno motivisani za ovaj susret. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svetlu. Nažalost, nismo prošli u Kupu, ali ne mislim kako je to nešto crno. Želimo da budemo na tragu onih utakmica iz prvog dela sezone i da nas krase stvari koje su nas tada krasile te da pokušamo osvojiti bod ili bodove", rekao je trener tima sa Pecare Ivica Barbarić.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 20. KOLO

Petak

20.00: (2,00) Borac BL (3,05) Široki Brijeg (3,90)

Subota

13.00: (4,30) Igman (3,35) Željezničar (1,80)

15.00: (2,15) Sloga Doboj (3,05) Sloboda Tuzla (3,40)

Nedelja

13.00: (1,80) Posušje (3,30) Leotar (4,40)

13.00: (2,75) Tuzla Siti (3,15) Velež Mostar (2,45)

17.00: (4,40) Sarajevo (3,45) Zrinjski (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBorac BanjalukaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara