Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Banjalučki Borac menja trenera, Lalatović prva želja uprave

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 13:20

Trener Vojvodine našao se na listi želja uprave kluba iz Republike Srpske

Kako prenosi Glas Srpske, šef stručnog štaba Borca iz Banjaluke Vlado Jagodić uskoro bi mogao da napusti klupu te ekipe, a kao prvi kandidat da ga nasledi na tom mestu pominje se trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Početkom meseca je šef struke novosadskog kluba izazvao ogromne potrese objavom kako se zaposlenima na Karađorđu duguje veliki novac, ali su se na svu sreću stvari smirile, pa je i srpski strateg izjavio da ne razmišlja o odlasku. Voša je na terenu - i pored potresa van njega - u odličnoj seriji i pred gradski derbi sa Proleterom ima četiri vezane pobede. Ipak, banjalučki mediji ističu da u Borcu veruju da bi Lalatović mogao da postane trener njihove ekipe.

Izabrane vesti

"Promena na klupi je vrlo izvesna, ali bi Jagodić bio prekomandovan na mesto sportskog direktora, kog sada Borac nema. Sve ide u pravcu da na Gradski stadion dođe Lalatović, koji je iskusno trenersko ime. Međutim, srpski stručnjak ima ugovor sa Novosađanima do leta 2021. godine, ali sve što se poslednjih dana dešava u novosadskom Superligašu navodi na činjenicu da bi on veoma brzo mogao da napusti stadion Karađorđe i onda bi mu vrata dolaska na Gradski stadion bila otvorena. Ukoliko sam ne ode iz Vojvodine, Borac sa njim neće ni kontaktirati, jer su Borac i Vojvodina bratski klubovi", prenosi Glas iz svojih izvora iz vrha banjalučke ekipe.

Osim bivšeg trenera Crvene zvezde, Čukaričkog i niškog Radničkog kao kandidati za mesto na klupi Borca pominju se i Darko Vojvodić, Vule Trivunović, Dragan Jović i Nemanja Miljanović, ali je jasno da je prva želja kluba iz Platonove šef struke novosadske Vojvodine.

Borac svakako očekuju velike promene, Glas Srpske navodi i da je nekoliko igrača na izlaznim vratima kluba. Bivšem fudbaleru Partizana Goranu Zakariću ističe ugovor, a izvor blizak klubu tvrdi i da bi u slučaju dobre ponude ekipu mogli da napuste Alemdin Ziljkić i Vladan Lukić.

Sastav iz Banjaluke je nakon 19 odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na petom mestu na tabeli sa 32 osvojena boda, čak 13 manje od vodećeg Sarajeva. Uprava ima šampionske ambicije, pa zato želi Lalatovića na klupi, koji je prošle sezone ostvario najveći uspeh u trenerskoj karijeri osvojivši Kup Srbije sa Vojvodinom.


tagovi

Borac BanjalukaNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara