Banjica čeka Čuku i plaši se tradicije

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.19. | 12:36

Na programu zaostali meč 2. kola Superlige

Došlo je vreme da Rad i Čukarički najzad ukrste koplja (20.00). Trebalo je da se gradski rivali susretnu još pre mesec dana, ali je duel 2. kola bio odložen usled obaveza tima sa Banovog brda u Ligi Evrope.

Minulog vikenda Rad je na svom terenu savladao Mačvu sa 2:0 i dobio dodatni vetar u leđa za nastavak prvenstvene trke, međutim u meču sa Čukaričkim bi trebalo da bude vrlo oprezan, jer mu u goste stiže mnogo ozbiljniji protivnik, sa drugačijim ambicijama i igrom. Radi se o mladoj i poletnoj ekipi koja forsira pas igru, odlično kontroliše sredinu terena, gde hitro razgrađuje sve akcije rivala i organizuje sopstveni napad.

Izabrane vesti

Novi trener Građevinara Dragan Radojičić pokušaće sa saradnicima da rivalu otkrije slabe tačke i da dođe do povoljnog rezultata. U konkurenciji za tim biće i najnovija akvizicija kluba sa Banjice, Miloš Bosančić. Iskusni vezista pojačaće konkurenciju, a nema dileme da njegovo iskustvo na domaćoj i internacionalnoj sceni može da bude veliki plus za mladi tim Rada.

Čukarički je u dosadašnjem delu sezone odigrao osam mečeva, po četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Superligi Srbije. Odbrana Brđana se u tim duelima pokazala kao vrlo dobra, primili su belo-crni tek pet golova. Golman Nemanja Belić u čak pet od tih osam susreta uspevao je da sačuva svoju mrežu, između ostalog ukrotio je i jedan jedanaesterac protiv TSC-a u Senti.

Tradicija je na strani ekipe Aleksandra Veselinovića, koji je protiv Rada ostvario četiri pobede u nizu, ali Brđani će ponovo imati kadrovskih problema. Duže vremena je odsutan Miladin Stevanović, protiv Rada neće igrati povređeni Darko Puškarić i Aleksandar Đorđević, a sa druge strane u konkurenciji za tim je pristigli dvojac iz Napretka, Miloš Ostojić i Ibrahima Ndijae.

SRBIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

Sreda
20.00: (3,80) Rad (3,05) Čukarički (2,05)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara